A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024. május 23-25. között, a margitszigeti Kristály Színtéren várja az érdeklődőket könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel. A programokon a részvétel ingyenes.

A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvény idén három napon át, négy színpadon, több mint 50 programmal várja a látogatókat a Margitszigeten. Délutánonként az irodalmi élet meghatározó szerzőit és új köteteiket bemutató beszélgetések, esténként pedig a Margóra megálmodott zenés irodalmi produkciók közül lehet majd válogatni. A fesztiválon koncertezik majd a Tudósok, “Mondjad Atikám” című József Attila esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev) és Népi líra című lemezét mutatja be itt Pion x Krizsó.

A Tavaszi Margón mutatja be új kötetét többek között Erdős Virág, Élő Csenge Enikő, Benedek Szabolcs, Bíró Zsombor Aurél, Cserháti Tamara, Cserna-Szabó András,  Görcsi Péter, Havas Juli, Háy János, Horváth László, Imre, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili,  Kocsis Gergely, Krusovszky Dénes, a Kovács Dominik és Kovács Viktor, Láng Orsolya, Láng Zsolt, Locker Dávid, Madarász Éva, Mártonffy András, Morcsányi Elza, Péterfi Judit, Puzsér Róbert, Szentesi Éva, Szinvai Dániel, Takács Tibor, Tallér Edina, Tóth Júlia Éva, Tóth-Zsiga Borbála, Vida Ágnes és Zoltán Gábor.

A bemutatott köteteket a Bookline-nak köszönhetően az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és a jelenlévő szerzőkkel dedikáltathatják is.

Idén először élőben találkozhatnak a Margó látogatók kedvenc kulturális podcastjeikkel. A fesztiválon veszi fel élőben következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta! és Az első (Könyves Magazin) illetve a Litera Podcast is. 

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A programokon a részvétel ingyenes. A fesztivál teljes programja a Margó weboldalán (www.margofeszt.hu) és Facebook oldalán lesz elérhető.