ÖRÖMKÖNNYEK, DÍJESŐ ÉS FERGETES HANGULAT

Fergeteges hangulatú döntővel zárult a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című színházi vetélkedője március 9-én szombaton.

Az egész napos rendezvényen az első helyezett a MariaGroup Színtársulat lett, amelynek tagjai több iskolából, kifejezetten az Operettszínház vetélkedőjére alakítottak színjátszó csoportot. Részükre mások mellett a Nemzeti Művelődési Intézet is nagy értékű díjat ajánlott fel, amelyet dr. Baloghné Uracs Marianna szakmai igazgató nyújtott át a nyertesnek.
Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Nagymező utcai teátrum főigazgatója, a döntő zsűrijének elnöke az ünnepélyes díjkiosztó gálán elmondta, hogy a színház vetélkedője elérte legfontosabb, közösségteremtő célját, hiszen a fődíjat elnyert MariaGroup Színtársulat tagjai nem egyetlen iskola diákjai: a csoport azért alakult, hogy a fiatal tehetségek megmutassák magukat a vetélkedőn a színház zsűrijének, a közönségnek és a sajtó képviselőinek egyaránt. Az Operettszínház bátor vállalást tett, amikor tavaly elindította Tiétek a színpad! című programját, hiszen létrehozott egy napjainkban ritkán látható, hiánypótló eseményt, amely arra motiválja az ifjabb nemzedéket, hogy később alkotóként, előadóként vagy éppen háttérmunkatársként szerepet vállaljon a színház életében. Kiss-B. Atilla hangsúlyozta a jövő közönsége kinevelésének jelentőségét és felelősségét, és hozzátette, hogy a Budapesti Operettszínház színházi vetélkedőjén minden részt vevő csapat győztes, mert a fiatalok felismerték, hogy a színház a minőségi élethez elengedhetetlen szellemi és lelki táplálék.

A döntő díjazottjai

A Facebookon zajlott közönségszavazás nyertese a Totáldráma (Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola) csapata, akik a Thermál Hotel Visegrád**** superior csoportos spa fürdő és wellnessközpontjába nyertek 1 napos belépőt. A „Legegyedibb megközelítésért” járó különdíjat a Málnás Cukor Színjátszó Társulat (Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár) kapta, akik a Csodák Palotáját látogathatják meg csoportosan. A „Legönállóbb kreatív csoport” különdíjat a Szent Vitus Társulat (Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium) nyerte, ők részt vehetnek Carmen című új bemutatónk főpróbáján. A „Legösszművészetibb előadásért” különdíj a Gádor Színjátszóké (Gádor Általános Iskola) lett, ők a Magyar Nemzeti Múzeum csoportos belépőjegyével gazdagodtak. A „Legjobb csapatmunkáért” járó különdíj a MariaGroup Színtársulatot (Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum, Budapesti Eötvös József Gimnázium, Alsóerdősori Bárdos Lajos Gimnázium, Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, Budapesti Szent István Gimnázium, Budapesti Radnóti Miklós Gimnázium, Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum) illette, számukra a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. ajánlott fel csoportos belépőjegyet. Az Auchan áruház és a Pölöskei Család különdíját a Zirzenes huszárok (Zirzen Janka Gyermekotthon) vehették át. A „Legjobb történetfeldolgozásért” járó különdíjat a Gádor Színjátszók kapták, ők a BKV járműtelepén barangolhatnak. A „Legérettebb színházi produkcióért” járó különdíj a MariaGroup Színtársulaté lett, nyereményük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csoportos belépőjegye, valamint pedagógiai foglalkozása és „Úthengerész” diplomája. Kiss-B. Atilla „Főigazgatói különdíj”-at nyújtott át Havasi Tamásnak, „Korunk ifjú hős amazonjai” pedig Szakács Lelle Dóra és Labodits Bori lettek. A Tiétek a színpad! 3. helyezettje a Totáldráma csapata, akiket vár a Svábhegyi Csillagvizsgáló. A 2. helyezett a Gádor Színjátszók, díjuk egy 90 perces ugrópálya-használat a Superfly Budapest felajánlásával. Az 1. helyezett a MariaGroup Színtársulat lett, akik lehetőséget kaptak előadásuk bemutatására a Kálmán Imre Teátrumban április 28-án, valamint ők is megtekinthetik a Carmen főpróbáját, és elnyerték a Pölöskei Család csomagját, nem mellesleg felvághatták a Sommer Cukrászda részükre alkotott Tiétek a színpad!-tortáját. A nyertes csapat részére továbbá a Nemzeti Művelődési Intézet nagy értékű díjat ajánlott fel: a csoport egész napos buszos kiránduláson vehet részt Lakitelken, ahol ebédmeghívással összekapcsolva az Intézet gyönyörű székházában és a Hungarikum Ligetben számos izgalmas program és élmény várja őket. A döntő zsűrijét Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Kiss-B. Atilla alkották.
Jövőre folytatódik a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című színházi vetélkedője, amelynek jeligéje: Keressük napjaink ifjú hős vitézét!