Ez egy olyan esemény vagy rendezvény, amelyet a nap folyamán tartanak, általában délelőtt vagy délután. A partik gyakran lazább hangulatúak és könnyedebb atmoszférával rendelkeznek, ellentétben az éjszakai bulik hagyományos intenzitásával. Itthon is több, bulinak adó helyszín felismerte a benne rejlő lehetőségeket. Az egyik ilyen Európa legnagyobb szórakozóhelye, a hazai szórakozni vágyók és a külföldiek által is sokat látogatott Instant-Fogas komplexum, ahol a világon is egyedülállónak mondható működéssel, április 21-től 8 napos nyitvatartással, vagyis a szokásos 18:00-06:00-os nyitvatartás mellett vasárnap már 14 órától várja a látogatókat.

Az éjszakai közösségi élettel foglalkozó Updown Nightlife készített egy kutatást még 2019-ben, amiből kiderült, hogy főként a korai alvás és a fáradtságmentes másnap, az étkezési lehetőség, a közeg sokszínűsége, a lazább és kötetlenebb hangulat az, ami miatt előnyben részesítik a daytime bulikat. Kansas City nem az egyetlen város az Egyesült Államokban, ahol inkább a daytime bulik élveznek nagyobb érdeklődést, ugyanis Los Angeles, Phoenix, Washington DC és Atlanta esetében is erős nappali partikultúra van. A számos daytime party pedig Európában is teret hódított.

Az esemény 2024. április 28. napján 14 órakor veszi kezdetét különleges fellépőkkel, extra díszlettel és egyedi hangulattal várja a bulizni vágyókat az Instant-Fogas Komplexum.