A Pannonia Entertainment ismét bemutatja az Exhibition on Screen: Leány gyöngy fülbevalóval és más kincsek Hollandiából című kultúrtörténeti dokumentumfilmjét.

Jan Vermeer van Delft „Leány gyöngy fülbevalóval” című, 1665-ben készült munkája egyike a művészettörténet legismertebb festményeinek. Legutolsó világkörüli útja során is kígyózó sorok vártak arra, hogy akár csak egy rövid pillantást vethessenek rá – Japánban 1,2 millió érdeklődő látta a kiállítást. Ennek ellenére a festményt még mindig titkok övezik. A dokumentumfilm e rejtélyek nyomába ered. Ki volt a lány? Miért és hogyan festették le? Miért áll olyan nagy tiszteletben? Világkörüli útja után a „Leány gyöngy fülbevalóval” visszatért Hágába a Mauritshuisba, melynek felújítását épp a forgatás előtt fejezték be, hogy fény derüljön a körülötte lengő titkokra.

Egy máig remekműnek tartott festményt és egy izgalmas háttértörténet ismerhetünk meg, melyet kezdettől fogva nagy vászonra álmodtak! Páholyból szemlélhetjük a műkincsek legjavát! Fürkésszük ki együtt a világ egyik legrejtelmesebb műalkotásának titkát!