Rendhagyó filmes túrát rejt a főváros egy hónapon át.

Melyik népszerű fürdőben járt Will Smith? Hol akcióztak a Mission: Impossible szereplői? A Budai Várnegyed melyik részén alakított szovjet rendőrt Arnold Schwarzenegger? Megannyi híres filmprodukció forgott már a magyar fővárosban, most ennek állít emléket az idén 10 éves
Paramount Network filmcsatorna rendhagyó túrája, amely egy egészen új nézőpontból mutatja be Budapest látványosságait. A kalandorok a helyszíneken kihelyezett QR-kódokkal érdekességeket is megtudhatnak a hazánkban készült alkotásokról.

Egyedülálló szabadtéri filmmúzeumnak is tekinthető az a virtuális filmtúra, melyet a magyar Paramount Network indított márciusban, hogy kiterjessze a szórakozás élményét a televízión túlra. A filmcsatorna már egy évtizede szállítja a képernyőkre a legnagyobb hollywoodi mozikat, de a hónap végéig a budapesti utcákon is fellelhető Hollywood varázsa. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a
filmrajongók meglátogassák azokat a turisztikai szempontból is felkapott helyszíneket, amelyeken klasszikus és modern produkciók jelenetei forogtak.

A filmtúra hivatalos oldalán, egy budapesti vaktérképen található tíz pont egy-egy emlékezetes filmes pillanat eredetét jelöli. A koordináták többek közt olyan nagyszabású mozik lokációját őrzik, mint a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a Gemini Man, a Vörös zsaru, a München vagy az Amerikai rapszódia.

A 10 éves Paramount Network – amelynek ünnepi animációs promója itt található – azok számára, akik a felfedezésen túl többre is vágynak, értékes nyereményekre pályázhatnak a túra weboldalán 2024. március 28-ig. További információk a filmcsatorna „szülihónapjának” aktivitásairól az alábbi linken.