A klasszikus zene világsztárjai Pécsett

Minden eddiginél különlegesebb évaddal készül a Filharmónia Magyarország Pécsett. A 2021/22-es évadban két Filharmónia bérlet közül válogathat a közönség a Kodály Központban. Az elmúlt években sok emlékezetes élményt nyújtó Mesterbérlet tovább gazdagítja azt a hagyományt, mely hazai és nemzetközi világsztárokat hoz el. Mindemellett a Filharmónia igazi különlegességgel is emeli az évad fényét. A Régi mesterek bérlet a régizene hazai képviselőinek koncertjeivel lepi meg a közönséget.

A Mesterbérlet mind Magyarország, mind Pécs zenei életét színesíti azzal, hogy olyan világhírű hazai és külföldi zenekarokkal, művészekkel örvendezteti meg a zeneszeretőket, mint például Marek Janowski és Michel Tabachnik karmesterek. A rendkívül népszerű dirigens, Takács-Nagy Gábor fantasztikus hangversenyeket vezényelt a korábbi években, így Őt már jól ismeri a Kodály Központ közönsége. Idén pedig felülmúlja a zene szerelmeseinek képzeletét, hiszen most először hallhatják Pécsett két külföldi zenekarát, az angol Manchester Cameratát és a svájci Verbier Fesztivál Kamarazenekarát!

Mindemellett a szólisták is az élvonalhoz tartoznak. Az egyik legnagyobb Mozart-zongoristaként számon tartott Maria João Pirest, a kiváló német csellistát, Daniel Müller-Schottot, Francesco Piemontesi zongoraművészt, Várjon Dénest, aki a nemzetközi zenei élet egyik legizgalmasabb és legelismertebb résztvevője és Keller Andrást is a Kodály Központ pódiumán láthatja és hallhatja a közönség.

A magyarországi zenei élet két kiemelkedő formációja, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar is hangversenyt ad az évad során.

Az idei évad különlegessége, hogy egy új, önálló bérletet is útjára indít a Filharmónia Régi mesterek néven, melyben egy sokak által kedvelt korszak zeneszerzőinek művei csendülnek fel. A barokk kor olyan komponistákat adott a klasszikus zene életnek, mint Bach, Händel vagy Telemann. A korszak remekművei Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus és a Capella Savaria közreműködésével szólalnak meg. A koncertek érdekessége, hogy olyan többszáz éves, különleges hangszereken és előadásmódban játszák a régi mesterek szerzeményeit, ahogy a nagy zeneszerzők megálmodták. Így a közönség különleges élményt élhet át, a hangverseny közben, akár becsukott szemmel Mozart koncertjére repülhetnek vissza.

Örömteli hír, hogy a Filharmónia Magyarország közönségének újra lehetősége adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse ezeket a csodálatos hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében.

További információért, kedvezményes bérletvásárlásért látogasson el www.filharmonia.hu weboldalra.