A Zenélő Budapest 2020. augusztus 16. és 30. között, idén hatodik évadában, négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Várkert Bazárt Öntőház udvarán. A történelmi helyszínen fellép a Vujicsics Együttes, a Soulistic Malek Andreával, az Amadina Ütőegyüttes és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

A Zenélő Budapest sokszínű kínálata a minikoncertek, interaktív hangszerbemutatók és a közel hatvan zenész közreműködésével készült művészfilm mellett egy rendkívül értékes hagyományt is folytat: négy nagykoncerttel várja a közönséget a Várkert Bazár gyönyörű történelmi helyszínén. A Budai Vár nemcsak a turisták, hanem a fiatalság, a családok és minden korosztály számára felejthetetlen élményt kínál. Ennek elválaszthatatlan része a történelmi szépséghez méltán társuló magas színvonalú kulturális kínálat. A négy nagykoncert programjában az első szerep a folklóré, ezt követően a könnyűzene kerül előtérbe, majd a világ tradicionális zenéjét bemutató műsoron át érkezünk el a klasszikus zenei záró hangversenyig.

Augusztus 16-án, 11 órakor, a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes ad koncertet. A hetvenes évek nem csak a magyar népzene, hanem a magyarországi délszláv zenei hagyományok reneszánszát is meghozta. Az első nagykoncerten ennek a zenei irányzatnak a legrégebbi és egyben legfontosabb képviselője, a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes lép fel a Várkert Bazárban.

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a gospel, soul-jazz stílust ötvözi. A „Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Augusztus 22-én, 11 órakor, a Malek Andi Soulistic / Gospel formáció koncertje lesz hallható az Öntőház udvarban. 

Augusztus 23-án, 11 órakor, a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes „60 perc alatt a Föld körül” – tradicionális zenék a világ minden tájáról címmel ad koncertet.

A Várkert Bazár újkori történetében először ad koncertet egy szimfonikus zenekar. Augusztus 30-án, 19 órakor, a Zenélő Budapest 2020 programsorozat záróeseményekét a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara jegyzi. A könnyed, nyárbúcsúztató hangversenyen népszerű operarészletek csendülnek fel, Farkas Róbert vezényletével.