2020. augusztus 30-ig közel 200 minikoncert kerül megrendezésre a Zenélő Budapest hatodik évadában, a koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében jött létre. A Zenélő Budapest alapítója és művészeti vezetője, Götz Nándor, a karantén alatt egy olyan rövidfilmet álmodott meg, melyben több mint 60 zenész hívja a nézőt Budapest felfedezésére. A filmben Götz Nándor „Hej, Dunáról fúj a szél” népdalfeldolgozása hangzik el, melyet a zeneművészek által létrehozott élőlánc szólaltat meg, így kötve össze városunk legszebb pontjait a zenemű által.

Az egyedi művészfilm a „Hej, Dunáról fúj a szél” című népdal különleges feldologozására épül, melyet Götz Nándor szaxofonművész, zeneszerző komponált. A darabot egy több mint 60 zeneművész által létrehozott élőlánc szólaltatja meg, így kötve össze városunk legszebb pontjait a zenemű által.  Ez az élni akarást szimbolizáló performansz a zenét és vizuálitást egy egységes művészi kifejezőeszközzé egyesíti. A műben váratlan hangszereléssel találkozhatunk a klasszikus zene és a jazz világából, a rézfúvósoktól a szaxofonig, továbbá az elektromos gitár is hangsúlyos. Számos image film mutatja be Budapest nevezetességeit, ebben a filmben a jól ismert helyszíneket azonban új perspektívából is láthatjuk.

Augusztus 27-ig a Zenélő Budapest rendezvénysorozat részeként közel 200 minikoncert várja az érdeklődőket a Margitszigeti Zenélő Kútnál, a Műcsarnok, a Nemzeti Múzeum és Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokainál, a Várkert Bazárban, a Nemzeti Galéria előtti Savoyai teraszon, a Millenáris Parkban, valamint a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán. A fellépő művészek hazánk legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, de a fiatal tehetségek egyaránt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A film az alábbi linken érhető el: