A Fonó Terasz vendéglátása hétfőtől szombatig nyitva, az előre tervezett online koncertek folytatódnak és a tervek szerint nyárra élő előadásokkal és közönséggel nyit majd a ház. Az online koncertek között igazi kuriózumok szerepelnek, mint a Tárkány Trió, a népszerű Tárkány Művek egy kisebb, háromfős cimbalom-brácsa-bőgő felállása, a Muzsik és Volkova testvér-duó, akik nagyon személyes, érzékenyen reflektáló dalaikkal új világot teremtettek a színpadon, vagy a Kerényi Róbert – Kiss Krisztián duó, akiknek előadásában moldvai keserves, balladadallamok szólalnak meg különböző tánczenei közjátékokkal. A koncertek ingyenesen követhetők a Fonó facebook felületén és weboldalán az eseménynél, utólag visszanézhetők a LiveFromFonó Youtube csatornán.

Utolsó részével zárul Tóth Viktor jazzsorozata 2021. május 5-én. A nagysikerű ötrészes sorozat a jazz történetébe enged személyes betekintést, zenei részletekkel, példákkal. A magyar jazz egyik kiemelkedő alakja, Tóth Viktor magán átszűrve adta át közönségének a jazz szeretetét és kulcsát, titkát, lényegét, amellyel talán azok is közelebb fordulnak ehhez a műfajhoz, akik eddig idegenkedtek tőle. A teljes sorozat visszanézhető a Fonó Youtube csatornáján ezen a linken.

Május 8-án 19.30-tól a Tárkány Trió (Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma-díjas cimbalomművész, Fekete „Kispuma” Márton brácsás és Molnár Péter bőgős) előadásában magyar, román, cigány szerzők darabjai és saját feldolgozások szólalnak meg.

A Muzsik és Volkova duóformációja tölti be az online teret május 12-én este 19.30-tól. A 2007-ben alakult Záhony Unplugged Project sikeres, évtizednyi zenei múltra visszatekintő trió később Z.U.P. néven ért el jelentős sikereket izgalmas feldolgozásaival, majd saját szerzeményekkel. 2016 nyarától az alapító-zeneszerző-szövegíró testvérpár Farkas Krisztina – ének, gitár, melodika, ukulele és ritmushangszerek (Volkova) és Farkas János – gitár (Muzsik) duóban folytatta pályafutását Muzsik és Volkova néven.

Folytonosan változó ritmus alapokon szólalnak meg moldvai keserves, balladadallamok tánczenei közjátékokkal Kerényi Róbert – furulya és Kiss Krisztián – koboz előadásában. Zenéjük egyszer vagy éppen egyszerre szomorú-vidám, lassú-gyors, sírós-nevetős, komoly-játékos, harsány-érzéken, tragikus-komikus…ahogyan az élet. A hallgatóság nem precízen felépített népzenei számot, feldolgozást hallhat, hanem nagy szabadsággal előadott, merészen, a pillanatnak megfelelően változó, élő zenei folyamatot május 15-én 19.30-tól az online Fonóban.

Folytatódik a FolkEmbassy Fonós podcast sorozata, a Revival adatközlők május 11-én, amelynek keretében Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondóval készült emlékezetes szeptemberi beszélgetés hanganyaga kerül fel az online felületekre szabadon visszahallgathatóan.