”Zászkaliczky mikor a számára kedves zenész portréját készíti, s közben a zenéjét hallgatja, és így teljesedik ki, s harmonizál a festmény a zenével együtt és ezáltal születik egy modern/klasszikus kompozíció. Háttérnek a hangokra rezonáló szín- és formavilágot választ, amelynek az absztrakt geometria adja meg a tempóját egy mesteri hiperrealista portré beállításához. A kontraszt az alak és a háttér között perfekt ritmusban van az egésszel, ami egyidejűleg nagyszerű a technikájában és unikális a koncepciójában.” (Art Daily News International Magazine, Contemporary Art Projects, USA)

Palm Beachen a Paul Fisher Galériában láthatta legutóbb a közönség azokat a képeket, amelyet Zászkalicky Ágnes Bernsteinről festett és amik már-már kultikusnak nevezhető sorozattá váltak.

A Bécsben élő magyar művésznő eredetileg zenész, orgonaművész, aki a Bartók Konzervatórium és a salzburgi Mozarteum elvégzése után kezdett el érdeklődni a a festészet,és a festés iránt. Oroszországban és Finnországban képezve magát. A zenész és festőművész érzékenységével fest, „ecsetje hangszer” – írja róla a kritika. Képei a világ számos pontján bemutatkoztak Cannes-tól Monacon és az Egyesült Államokon át Finnországig. Művészeti vezetőként részt vett legutóbb az Operaház Carmina Burana előadásának megalkotásában. Korábban több más zenei projekthez készített látványtervet pl. a Lappeenranta Szimfonikus Zenekar részére. Bécsben három önálló kiállítása volt, többek között a Galerie Bellearti tereiben.


(1067, Budapest Teréz krt. 9.) a galéria nyitva tartási idejében.


(1067, Budapest Teréz krt. 9.) a galéria nyitva tartási idejében.


(1067, Budapest Teréz krt. 9.) a galéria nyitva tartási idejében.