2020. augusztus 26-30. között egy határokon átívelő Közép-európai művészeti kavalkád zenészek, táncosok, színészek és képzőművészek közreműködésével a Klebelsberg Kultúrkúriában, Pesthidegkúton.

Már az első napon színes programok várják az érdeklődőket, a Grazioso Kamaraegyüttes és Csordás Klára közös hálaadó koncertet ad a járvány utáni újrakezdésért. A repertoárban Händel, Bach, Schubert és Mozart művek csendülnek fel. Thaler Tamás évek óta járja fényképezőgépével a Kárpát-medence ismert és kevésbé ismert tájait, városait, falvait, hogy az ott fellelhető építészeti és természeti kincseket megörökítse. A fesztivál keretében nyíló kiállítás e fotográfiákat mutatja be, majd a marosvásárhelyi Spectrum Színház mutatja be Móricz Zsigmond: Napló – Zsiga és a nők címmű előadását.

Augusztus 27-én Szalai Kriszta színművésznő rendezésében bemutatásra kerül Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián műve, A Pál utcai fiúk. Az előadás szereplői egytől egyig gimnazisták – 11 budapesti iskola 28 tanulója. Az előadás előtt köszöntőt mond: Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere.

Augusztus 28-án az Aranyszamár Színház és a Szarkaláb Banda érzékenyítő, koncertszínházi összművészeti előadásával várják az érdeklődőket, Szabó Balázs zenéjével. Dr. Ujváry Gábor történész előadásában ismerhetik meg Trianon kulturális következményeit a Klebelsberg Kastélyban. Ezt követően a Szabadtéri Színpadon „Györkereink-virágaink” – versek, dalok Trianon emlékezetére címmel hallhatják a Kaláka Együttes, Oberfrank Pál, valamint Tarpai Viktória közös előadását.

Augusztus 29-én, szombaton valódi családi hétvégi matiné veszi kezdetét. Megnyílik a Mesekert, lesz természetfotós kiállítás és sólyombemutató, artisták, koncertek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Este a Kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatják Andrew Bergman: Társasjáték New Yorkban című előadását.

Augusztus 29-én, vasárnap Halász Judit gyermekkoncertjével vesz kezdetét a fesztivál zárónapja. Délután a Kolompos Együttes „Kolompos Mulatság”-ra hívja a családokat a Vásárszínpadra. A záróesten Presser Gábor és barátai lépnek fel egy jótékonysági koncert keretében, ’Vigyázzunk Budára” felhívással, hogy a II. kerület orvosi ellátásáért felelős Kapás utcai rendelőintézet megvehesse a legmodernebb Q3 nagynyomású plazmatechnológiás légtisztító fertőtlenítő eszközöket. Így mindenki számára biztonságosabb lesz a kerületi orvosi ellátás, hogy megőrizhessük egyik legnagyobb kincsünket: egészségünket. A jegyek árát teljes egészében a légtisztító fertőtlenítő gépek megvásárlására fordítják. A koncertet megelőzően köszöntőt mond: Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere.

Részlete információ: www.fesztival.kulturkuria.hu-n !