2019. augusztus 29. – szeptember 1. között, zenészek, táncosok, bábosok, utcaszínházi művészek közreműködésével kerül megrendezésre a  XXI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál.

Már az első napon színes programok várják az érdeklődőket, a fesztivál nyitány gálájának vendége Németország képviseletében a Pénzügyőr Zenekar közreműködésével a Knabenmusik Meersburg (Meersburgi Fiúzenekar), amelyet a Sebő Együttes esti tárogatómuzsikája követ a Rákóczi év jegyében.

Augusztus 30-án, pénteken a gyerekeket az Álomzug Bábszínház és a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása illetve Ruttkai Bori – Űrdöngölők interaktív mesekoncertje szórakoztatja, illetve megnyílik a Mesekert 14 órától. 19 órakor lesz a nagyváradi Ady Endre Emlékmúzeum kiállításának megnyitója a költő halálának 100. évfordulója tiszteletére.

Este a nagyszínpadon Cseh Tamás emlékgála veszi kezdetét, amely a zeneszerző énekes munkássága előtt tiszteleg. Az ikonikus dalokat Für Anikó, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Hrutka Róbert és Szegezdi Róbert adják elő.

Augusztus 31-én, szombaton már kora reggel kezdődnek a programok horgászversennyel és futóversennyel. Lesz több meseelőadás, bűvészműsor, solymász bemutató, a kicsiket a Cimbória Együttes koncertje és a BAB Társulat óriásbáb előadása várja.
A Nagyszínpadon szombat este 20 órától Agatha Christie… és már senki sem! darabja látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, majd az estét az Echo II. együttes fellépése zárja.

Szeptember 1-jén, vasárnap mesejátékával színpadra lép a Kolompos együttes, lesznek gyerekszínházi előadások, illetve divatbemutató Eco-Design Team jóvoltából. A nap egy különleges csemegével zárul, a mai János vitéz mese, az Ezüstbojtár zenés játéka, igazi összművészeti látványossággal, ledfalra vetített diafilmrajzokkal, táncosokkal, cirkuszi artistákkal, mutatványosokkal, remek muzsikával és Petőfi örök-szép költeményével Horányi László remek tolmácsolásában lesz látható.

Különleges koncert zárja a XXl. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivált. Olasz testvérvárosi bemutatkozásként, a Rómához közeli Rieti négy operaénekest küld a fesztiválra barátságuk zálogaként, akik a híres Santa Cecilia Konzervatóriumban szereztek diplomát. A Római Santa Cecilia Konzervatórium Rieti tagozatának végzett növendékei; Elena Tsarenko – mezzoszoprán, Elisabetta Rossi – szoprán, Federica Rinaldi – szoprán, Stefano Rossi – tenor. A szeptember 1-jén 20 órakor kezdődő koncerten Bizet, Verdi, Puccini, Leoncavallo operáiból csendülnek fel részletek, s a közönség hallhat majd a magával ragadó olasz dalokból is egy csokorra valót.