Fotó: Pályi Zsófia

Három országot átívelő turnéja után két népszerű ’cirque danse’ produkciójával tér vissza a Müpába a Recirquel. 2020. február 4-5-én az Edinburgh Fringe Fesztivál legjobb produkciójának értékelt My Land, míg 2020. február 6-án a tavaly New Yorkban is óriási sikerrel debütáló Non Solus lesz látható a Fesztivál Színházban.

A Recirquel Társulatnak igencsak sűrű volt a programja az elmúlt hónapokban: míg a társulat egyik fele a Müpa Sátorban a Kristály című előadás téli csodavilágával varázsolta el a gyerekeket, addig a többi művész a müncheni Tollwood Winterfestivalon kápráztatta el a nézőket az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Párizs Éjjel című produkcióval.

A társulat az új évben sem pihen: a Párizs Éjjel már január első napjaiban visszatért a Müpába, majd január 13-án a Recirquel elindult idei első nagyszabású külföldi turnéjára, melynek keretében 3 ország 12 városában, összesen 20 alkalommal lépnek fel.

A hazai közönségnek sem kell azonban sokáig nélkülöznie a Recirquel produkcióit. Februárban és márciusban ugyanis visszatér a Fesztivál Színházba a Vági Bence által létrehozott, új előadó-művészeti műfaj, a ’cirque danse’ két alapműve, a My Land és a Non Solus.

A 2018-ban a világ legnagyobb előadóművészeti seregszemléjén, az Edinburgh Fringe Fesztiválon debütált, majd Magyarországon először a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében bemutatott My Land az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba egy illúziókkal teli térben.

Szintén a régió legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválján, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon mutatkozott be 2015-ben a Non Solus, amely a tavalyi évben az előadóművészet New York-i fellegvárába, a Brooklyn Academy of Music (BAM) összművészeti központba kapott meghívást. A formabontó előadás két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.

A My Land legközelebb február 4-5-én, illetve március 18-19-én, míg a Non Solus február 6-án és március 20-án lesz látható. 

Recirquel Újcirkusz Társulat: My Land
2020. február 4-5., március 18-19.   19:00 — 20:15, 21:00 – 22:15
Fesztivál Színház

Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus
2020. február 6., március 20.   19:00 — 20:15, 21:00 – 22:15
Fesztivál Színház