A  Vizuális Világ Alapítvány augusztus 27-én 19 órától online követhető, mozis és filmes tematikájú sétára vár minden olyan érdeklődőt, aki továbbra is elsősorban moziban szeret filmeket nézni, szívesen fogad mozi- és várostörténeti csemegéket, és örömmel vesz részt egy-egy ilyen témájú közösségi programban hasonló érdeklődésű emberek társaságában.

„Nem véletlen, hogy épp a Cirko-Gejzír mozival kezdünk: számunkra ez a mozi és a Cirko-filmek a legmagasabb minőséget jelentik – ízlésben, emberségben, kultúrában. Örömünkre szolgál, ha a COVID-19 okozta hosszú zárvatartás után az általunk kínált virtuális utakon is visszamerészkednek hozzá régi nézői, és rátalál új közönsége.” – mondták el a szervezők.

Aki részt vesz a csütörtök esti sétán, megismerkedhet a Cirko történetével, virtuálisan körbesétálhat a mozi régi helyén, a VIII. kerületi Lőrinc pap téren, és archív felvételek segítségével be is kukkanthat a Cirko első otthonába. Megismerheti mai, a korábbitól igencsak eltérő környezetét a Balassi Bálint utcában, továbbá belső tere dekorációjának és berendezésének néhány ikonikus elemét. Hallhat interjút a mozi egyik munkatársával, ajánlót az aznap bemutatandó filmjükről, találkozhat hozzá hasonló érdeklődésű emberekkel, kérdezhet, és megoszthatja saját, a mozihoz fűződő kedves emlékeit is.

A Vizuális Világ Alapítvány munkatársai virtuális sétáikat az elmúlt hónapokban innovatív programelemekkel és máshol nem elérhető tartalmakkal gazdagították. Hisznek abban, hogy ez a műfaj óriási lehetőségeket rejt, és az általuk kidolgozott koncepciónak köszönhetően egyre több embert tudnak hozzásegíteni ahhoz, hogy kapcsolódhasson másokhoz, és izgalmas szellemi kalandokban vehessen részt – akár az ország más részein vagy a világ távoli pontjain élőkkel közösen.

Akár már egy Cirko-mozijegy árának befizetésével is részt lehet venni a virtuális sétán. Az adománygyűjtő oldal itt található: https://adjukossze.hu/kampany/gyere-velunk-barhol-is-elsz-a-vilagban-2078

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/226415222031667
A virtuális sétára itt lehet regisztrálni.
A sétát tartja: Aradi Péter idegenvezető
Közreműködik: Lázár Ildikó tréner
Szakmai együttműködő partner: Cirko-Gejzír mozi