Vida Mónika Ruth első nagy hangversenysorozata, a Sem emlék sem, varázslat címmel 2019. szeptemberében vette kezdetét. Ennek második koncertjére 2019. november 24-én 19 órakor kerül sor a Festetics Palota Tükörtermében, amelyen Chopin művei csendülnek fel.

Vida Mónika Ruth  gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban, és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora-, orgona- és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért.

Első nagy hangversenysorozata, a Sem emlék, sem varázslat 2019 szeptemberében vette kezdetét. Ennek második koncertje, a Chopini hangok ölelésében komplex műsorral rendelkezik: a francia-lengyel zeneszerző művei között felcsendülnek Bach, Mozart és Liszt táncos-légies, érzelmes, viharos és virtuóz darabjai is, melyek között közkedvelt és közismert dallamok is helyet kapnak.