Versíró pályázatot hirdet a Starbucks

995

A Starbucks idén újra meghirdeti költészet napi versíró pályázatát, amelynek témája: a Közösség. A 14 és 30 év közötti fiataloknak szóló kezdeményezés célja, hogy lehetőséget adjon a bemutatkozásra és hangsúlyozza a közösség fontosságát ebben a kihívást jelentő helyzetben is.   A pályázatra április 8-ig lehet jelentkezni.

A Starbucks a tavalyi nagy sikerű verseny alapján idén is versíró pályázattal ünnepli a magyar költészet napját. A Közösség című versenyen minden 14 és 30 év közötti fiatal indulhat egy darab, magyar nyelven írott verssel. A kávézólánc kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy tevékeny részvevője legyen a helyi közösségeknek, a jelenlegi helyzetben pedig fontosnak tartja, hogy teret adjon a közösségről szóló gondolatoknak. Ezekkel a célokkal párhuzamban a Starbucks szeretne teret biztosítson fiatal, feltörekvő költőknek, bemutatni művészetüket, így ápolva a magyar irodalmi kávéházak hagyományait is.

A versíró pályázatra 2020. március 26-tól, április 8-ig lehet jelentkezni. A pályázók egy korábban még meg nem jelent, saját, lírai alkotással nevezhetnek, amelynek maximális terjedelme 4000 karakter. A pályaművet online dokumentumként, illetve videóüzenetben, a szerző előadásában lehet beadni. A versek tematikája a Közösség gondolata köré épül.  

A beérkezett pályázatokat elbíráló zsűri tagjai: Pion István, magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő, és Molnár Dóra, a Starbucks Magyarország regionális vezetője. A nyertes pályázókat április 11-én a Magyar Költészet Napján értesítik. A legjobb költemények szövegei és videós bemutatói a Starbucks online felületein is bemutatkozási lehetőséget kapnak. A pályázat első öt helyezettje a szakmai elismerés mellett egy értékes Starbucks ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz.

Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Magyarország Facebook oldalán érhető el. A pályázatokat és a videókat a starbucks@flowpr.hu e-mail címre kell elküldeni április 8. éjfélig.