Valentin nap alkalmából ingyenesen elérhetők a TRIP WebSzínházának online előadásai! Az évadban számos zenei program is helyet kapott, az ingyenes nap keretében visszanézhetők többek között a Budapest Bár ünnepi koncertjei, a Kiscsillag előszilveszteri koncertje, Szőke Szabolcs önálló estje, legendás színházi dalok a Szakértők előadásában, a Kéknyúl és a Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertfelvételei. Elérhetők a TáncKedd sorozat keretében bemutatott kortárs táncszínházi előadások, valamint gyermekszínházi darabok is. A repertoárban szerepel a Rejtő Jenő regényéből készült, a Budapest Bárral együttműködésben bemutatott, Keresztes Tamás rendezte nagysikerű előadás: A tizennégy karátos autó. A műsortárban főiskolás hallgatók bemutatói is helyet kaptak.

A pandémia egyik legfájóbb mellékhatása a színházak ideiglenes bezárása. A TRIP felismerte, hogy bárhová, bárkihez el tudja juttatni a kulturális tartalmait online – így a 2020/21-es évadban egy új repertoárt is kínál, kifejezetten a virtuális térre tervezve. Az évadban a TRIP Hajó saját platformján, a www.webszinhaz.com oldalon közvetíti élő és rögzített színházi előadásait, irodalmi estjeit, táncelőadásait, koncertjeit. A TRIP stream előadásain a képi- és hanghatások minden esetben az adott koncert világához kapcsolódnak, számos eredeti képkivágással, szokatlan kamerapozíciókkal, a helyszíni koncerthez hasonló nézői élményt varázsolva a nézők otthonába. A streamelt előadások élő közvetítések, megőrizve a színházi- és koncertélmény jelenidejűségét, de a stream-premier után lehetőség van rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni a koncertet a webszinhaz.com műsortárában. A széles spektrumú repertoárt Valentin nap alkalmából, este 19 órától 24 óráig ingyenesen érheti el bárki – így kínálunk lehetőséget a minőségi, tartalmas időtöltésre.

A repertoárban szerepelnek koncertszínházi előadások, így a tavalyi évad egyik legsikeresebb előadásának koncertszínházi kiadása, Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című előadása. Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat.

Gyermekdarabokat láthatunk a Juhász Kata Társulat és a Brass Cirkusz előadásában. Visszanézhetők a VírusTV epizódjai, melyek a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyre fókuszálnak – kicsit másképp. A TáncKedd sorozat keretében kortárs mozgásszínházi előadásokat mutatunk be. A TáncKedd célja a minőségi előadások prezentálásán túl egy alkotóközösség létrehozása, amelyben a művészek együttműködve, egymást figyelve és inspirálva hoznak létre és mutatnak be új produkciókat. A TRIP hajó különleges, változatos terei helyspecifikus előadások létrehozására is inspirálták a koreográfusokat. A kortárs művészeti térben a színház, a tánc és a zene nemcsak harmonikus egységben szolgálja a közönséget, hanem kreatív összeolvadásukból olyan produkciók jönnek létre, amelyek átlépik a hagyományos műfaji korlátokat.

Elérhetők az Első Magyar KaranténSzínház égisze alatt született Karanténdráma sorozat felolvasóestjei – köztük angol nyelvű előadások is –, valamint streamelt koncertek felvételei. Február 14-én szeretteink társaságában újra átélhetjük többek között a Budapest Bár ünnepi koncertjének emelkedett hangulatát, mulathatunk a Kiscsillag előszilveszteri koncertjére, elmerülhetünk Szőke Szabolcs önálló estjében, vagy legendás színházi dalokat hallgathatunk a Szakértők előadásában. Aki vasárnap este inkább jazzre vágyna, az a Kéknyúl Live Session-re ringatózhat, ha inkább irodalmi szomjunkat csillapítanánk, nézzük vissza a Kollár-Klemencz Kamarazenekar összművészeti koncertfelvételét.

Az ingyenesen elérhető repertoár előadásai:

Rejtő Jenő – Budapest Bár: A tizennégy karátos autó 
Budapest Bár: Karácsony 
Budapest Bár: Szilveszter 
Átlépted a küszöbünk 
Titus A bácsi mesél: Szőke Szabolcs önálló estje 
Kollár-Klemencz Kamarazenekar: Ég az erdő 
Kiscsillag: NDK-s kívánságkoncert 
Kéknyúl Live Session 
Szakértők 
Kinetic Erotic koncert 
Brass Cirkusz: Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról 
Méhes Csaba and the Brass in the five: A rézerdő lakói 
Juhász Kata Társulat: Állatmesék 
Pataky Klári Társulat: Mint egy táj… 
Gera Anita – Dance Lab: X,Y,Z 
Góbi Rita Táruslat: Reptében 
PR Evolution Dance Company: Héjanász 
Vírus TV sorozat epizódjai
Karanténdráma sorozat előadásai
Első Magyar KaranténSzínház angolnyelvű előadásai