Utazás a népdalok szárnyán Kovács Nórival

Kovács Nóri egy remek és felemelő gyermekkoncertet kínál a Marczibányi Téri Művelődési Központban 2019. január 26-án szombaton azoknak, akik meg szeretnék érteni a magyar népdalokat. Interaktív beszélgetésekbe kapcsolódva bemutatásra kerül a citera, a furulya és a doromb is.

Kovács Nóri zenepedagógusként diplomázott, igazán ért a gyerekek nyelvén. Egy remek és felemelő gyermekkoncertet kínál azoknak, akik meg szeretnék érteni a magyar népdalokat. Természetesen sok közös éneklést, játékot és élményt tartogat még a koncert. Nóri nem csupán elénekli, de – a hitelesség és a népies jelleg megőrzése mellett – kreatívan be is illeszti a népdalokat a mai populáris zenei kultúra keretei közé.  A műsorban a vidám, lüktető ritmusú, a gyerekeket is táncra perdítő dallamok a főszereplők, amelyek minden korosztályt megérintenek. A fiatalok épp úgy megtalálják a szívükhöz közel álló hangzásokat, mint szüleik és nagyszüleik.

Kovács Nóri a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több mint tizenöt éve van a pályán, 13 szóló albuma jelent meg és több mint 30 lemezen közreműködött. Hazai közönségét meghódítva több mint 25 országban, 3 kontinensen koncertezett. Nevéhez fűződik a Magyarország Imázs-dal, a Repülj madár.  Munkásságát a magyar állam a Népművészet Ifjú Mestere díjjal és Nemzeti Érték-ként ismerte el. A Transilvanian Music Awards – Folk/World  kategóriájának 2013-as győztese, a Magyar Kultúráért Díjban részesült énekesnő. 2016-ban az év énekesnője.