Új arculattal, de változatlan célokkal, és rendkívül izgalmas tematikával jön 2020. március 6-án a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. Ehhez az újításhoz jól illeszkedik a rendezvény fő témája is, az „Innováció 2020”. Az évek során megteremtett és jól működő alapokon nem változtattak a szervezők: az eseményt a kezdetektől szakmai partnerségben rendezik meg az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával.
Az új arculattal a szervezők az egyszerűsítés és korszerűsítés igényét kívánták kifejezni, a Borkonferencia továbbra is változatlan célokkal működik tovább: a bor, jog és marketing területén keresi az előremutató válaszokat, hatékony szócsöve, érdekérvényesítő fóruma kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.
Az agrárminisztériumi megnyitó és az államtitkári helyzetelemzés után többek között olyan izgalmas előadások lesznek, mint például Dr. Tomor Tamás, a Debreceni Egyetem igazgatója és tudományos főmunkatársa „Távérzékelési módszerek és eszközök a szőlészetben” című előadása, amely az ágazat szemszögéből betekintést enged nekünk a drónok, repülők és műholdak világába. Hasonlóan érdekfeszítő lesz a Sepp Moser Birtok tulajdonosának, Nikolaus Mosernek a nézőpontja, aki a saját tapasztalatai alapján az innováció és a hagyományos alapok kapcsolatát fejtegeti majd, de nagyon várjuk a Csányi Pincészetben többszáz hektáron megvalósuló magyar példát a precíziós gazdálkodásra – önvezető traktorokkal, legnagyobb hatékonyságot célzó szoftverekkel -, amelyet Nagy Roland szőlész jóvoltából ismerhetünk majd meg. Oláh István, a D-Tag operatív igazgatójának jóvoltából a borral kapcsolatos új generációs piackutatásról, a közösségi médiaelemzésben rejlő lehetőségekről hallhatunk majd és kíváncsian várjuk Kiss Edina, a Viventions cég magyar menedzserének előadását is a borok zárásának területén tapasztalható innovatív fejlesztésekről.
Évről évre izgalmasabb viták zajlanak a konferencia hagyományos kerekasztal beszélgetésén, amelyre ezúttal Bárczi-Elek Ágnest, Harmath Csabát, Unger Zsoltot és Wolf Andrást invitáltuk.
Borkonferencia
Kiemelt téma: Innováció 2020
Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál
9.30-9.45 Hivatalos megnyitó
Agrárminisztérium
9.45-10.00 Köszöntő, programismertetés
Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője
10.00-10.25 Borjogi és bormarketing aktualitások
Előadó: dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
10.25-10.45 Bor – Közösség – Marketing
Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
10.45-11.10 Kávészünet
11.10-11.30 Állami bormarketing 2020 – erősödő szerepvállalás az eladásösztönzésben
Ondré Péter, ügyvezető igazgató, Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.
11.30-11.50 Távérzékelési módszerek és eszközök használata a szőlészetben
Dr. Tomor Tamás, tudományos főmunkatárs, igazgató, Debreceni Egyetem, Távérzékelési Szolgáltató Központ
11.50-12.20 Biológiai alapok – Alkalmazkodás a változó világhoz
Molnár Ákos, elnök, Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetsége
12.20-12.40 Precíziós gazdálkodás 400 hektáron
Nagy Roland, szőlész, Csányi Pincészet
12.40-13.40 Állófogadás
13.40-14.00 Innováció – visszatérés a gyökerekhez
Nikolaus Moser, tulajdonos, Sepp Moser Birtok
14.00-14.20 Bormarketing és borturizmus, egységes kommunikáció és márka-gondnokság
Szabó Áron, szálláshelyekért- és vendéglátásért felelő igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség)
14.20-14.40 Közösségi médiaelemzés és új generációs piackutatás a magyar bor szolgálatában
Oláh István, operatív igazgató, D-Tag Analytics Zrt.
14.40-15.00 Mád: profit és romantika – a tulajdonos dilemmái
Kovács Károly, tulajdonos, Mad Wine Pincészet
15.00-15.20 Kávészünet
15.20-15.40 Innováció a zárásban
Kiss Edina, Product Line Manager, Vinventions
15.40-16.40 BORMARKETING KEREKASZTAL – Téma: A fogyasztói edukáció ereje
Bárczi-Elek Ágnes (beszerzési igazgató, Auchan Magyarország)
Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő, a Borkollégium oktatója)
Unger Zsolt (marketingszakember, Unger and Partners)
Wolf András (séf, New York Kávéház és Salon Étterem)
Témavezető: Rókusfalvy Pál