Török Emese dobos döntős a “Hit Like A Girl Contest” világhírű dobversenyen!

Török Emese dobos március közepén indult a nemzetközi és világhírű dobversenyen, ami a “Hit Like A Girl Contest” nevet viseli.  Ezt a versenyt kifejezetten dobos lányoknak rendezik és a világ bármely pontjáról nevezhetnek a zenészek. Emese már biztos, hogy bejutott a döntőbe, melyről egy szakmai zsűri döntött és napokon belül kezdetét veszi  a közönségszavazás.

Nagy dolog lenne ha egyedüli magyar indulóként megnyerné a versenyt, vagy bejutna az első 10 közé. Emese ezen a versenyen, kilépve az eddig megszokott pop-disco világából, most a modern, fúziósabb irányú jazz-funk, drum&bass és hasonló stílusok ötvözetét önti ritmusokba, amely elég ritka és egyedülálló zenei vonal egy hölgy részéről.  Ehhez összerakott triót is Lehner Áron (basszusgitár) és Cséry Zoltán (billentyűs, zeneszerző) személyében. Áron és Zoltán mindketten a hazai könnyűzenei szakma képviselői, olyan zenekarokkal dolgoznak együtt, mint Pápai Joci, Fekecs Ákos Projekt, Random Trip, Gitano (Nagy Laci), Pilvaker, Barabás Lőrinc, Patché. 

Török Emese, dobos, a Kőbányai Zenei Stúdió egykori hallgatója. Hat évig játszott a Compact Disco zenekarral, akik az egyik legsikeresebb electro-pop csapat voltak hazánkban. 2012-ben Ők képviselték Magyarországot az Euróvíziós Dalfesztiválon. Emese azóta a budapesti RockSuli lelkes tanára, több mint húsz diákkal foglalkozik hétről hétre. Olyan neves kollégák társaságában oktat, mint Vajda Péter (Sóder), aki a Kowalsky meg a Vega dobosa. Pályája során együtt dolgozott még Dallos Bogival, Schwartz Dáviddal, Horányi Julival és Gál Csaba “Boogie”-val is. Ezen felül játszott óceánjáró hajókon, szerte a világ kerül, belekóstolva számos más zenei stílusba. Jelenleg az ikonikus popcsapatnak, a Groovehousenak a ritmikájáért felel az élő koncerteken. Emellett Varga Viktorral is dolgozik egy jazz-projectben.