The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration Magyarországra látogat februárban

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozifilmhez írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra álmodott megaprodukció – melynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer – Európai koncertturnéra indul, melynek egy fontos állomása lesz 2020. február 17-én a Papp László Sportaréna.

Első turnéja eddig is sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk kétségtelenül egyik legismertebb és legbefolyásosabb filmzeneszerzője. Egyedi hangzásvilága egy új korszakot teremtett Hollywoodban, és nagy formátumú alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágait. Hatalmas mozifilmes kasszasikerek azok, melyeket a zeneszerző maga mögött tudhat.

Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint az Oroszlánkirály, Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között – hogy csak néhányat említsünk meg a leghíresebb művei közül. Azonban a legkiemelkedőbb filmes zeneművek a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Hans Zimmer neve fémjelzi kurátorként és zenei vezetőként a showt, és bár személyesen nem lesz jelen, a meghívott szólisták és fenomén barátai lesznek felelősek egy feledhetetlen koncertélményért. Ezek közé tartozik Lisa Gerrard hangja, aki már világszerte ismert, mivel a Gladiátor himnuszának, a „Most vagyunk szabadok” világslágerét énekli. Tina Guót a világhírű csellistát a Wonder Women, az Oroszlánkirály és a Kezdetek révén ismerhette meg a közönség. Pedro Eustanche fuvolafenomén a Karib-tenger kalózai és a Kung Fu Panda virtuóz szólóit játszotta fel. Ezen felül rengeteg tehetséges művész és szólista, akiket Hans Zimmer választott ki a turnéra a koncertshowhoz.

„The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” koncert egy olyan élmény minden generáció számára, amely segít a fiatalabbaknak elmélyülni a klasszikus zenekari élményekben, az öregebb korosztály számára pedig egy modern hangzásvilágot ötvöz klasszikus zenekari felállással. A közönségnek esélye lesz belemerülni az izgalmas „Hans Zimmer-világba”, ennek minden aspektusával együtt.