Ipolytarnócon, az ország egyik legérintetlenebb vidékén rendezik meg a 100 Szikra kultúrfesztivált 2019. június 7. és június 9. között. Harmadik éve már, hogy az ország nagyvárosainak kreatív rétege egészen a szlovák határig utazik, hogy új élményekkel és lehetőségekkel töltse meg Nógrád megye egyik kis faluját. 

A fesztivál baráti találkozóként indult, de mára már mozgalommá nőtte ki magát. Az idén pedig már 3. alkalommal rendezi meg a 100 Szikra Kulturális Egyesület éves jamboree-ját. Az esemény célja, hogy kiszakítsa a városlakókat a mindennapokból és figyelmüket valódi értékek felé irányítsa, legyen szó természetről, kultúráról vagy gasztronómiáról. 


Egy hétvége a művészet, a zene, és a szabadság jegyében. Reggeli meditáció, nature art és egyéb művészeti workshopok, motoros felvonulás és futam, este pedig az underground szcéna úttörőinek zenéje szórakoztatja a közönséget. A résztvevőket igazi közösségé alkotó feltöltődés, közös grillezés, piknik és hajnalig tartó koncertek kovácsolják össze.


A falu az eseményt megelőző héten, június 3-7-ig „Légy a szikra!” címmel művészeti hétnek ad otthont, amelynek keretében tájépítészeti és művészeti installációk épülnek, a város egyes házai pedig magyar és szlovák képzőművészek kezei által kelnek új életre. A művészeti hét eseményei ingyenesek, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött! 

Az eredeti hangulat és egyedi élmény megtartása érdekében jegyek csak limitált számban kaphatók: összesen 1000 lakosa lesz ennek a nomád tábornak. A háromnapos jamboree belépőjét jelenleg kedvezményes, elővételi áron, 4900 Ft-ért lehet megvásárolni az alábbi linken: https://100sparks.com