„Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor!” Rendszerint ezzel a hívogató felütéssel invitálják a szervezők a gasztronómia és a borok szerelmeseit Budapest szőlőskertjébe, Etyekre, ott is az Újhegyi pincesorra, azaz a Gasztrosétányra. Itt rendezik meg ugyanis évente négy alkalommal, évszakonként az Etyeki Pikniket, mégpedig mindig az adott időszak kulturális és szezonális jellegzetességeihez igazodva. Ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézművesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos rendkívüli finomságot.

A január 18-i Téli Etyeki Piknik a tüzes és gőzölgő italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak ellenállhatatlan édességeiről szólnak. Minden évszakban gyönyörű a Gasztrosétány, de a tél mégis a látogatók egyik kedvence, hiszen ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a környezetnek a sparhelteken lábosokban és üstökben forralódó bor és tea, a sercegő hurka és kolbász illata és a gesztenyepörkölő üstök közelébe húzódó utcazenészek muzsikája. Ha pedig szerencsés esetben ezt fehér tájjal is megspékeli a természet, akkor valóban varázslatos lesz ez a rendezvény.

Érdemes tehát január 18-án is Etyekre látogatni, hogy végigjárhassuk az újhegyi pincéket és vendégborászaikat, valamint a kézműveseket és megkóstolni a rengeteg helyi finomságot.

A télit követően pedig 2020. április 4-5-én, 2020. június 13-14-én és 2020. szeptember 5-6-án jelentkeznek az Etyeki Piknik következő állomásai.