Nem hiába várjuk a csodát, ezt 2019. november 21-én Kaposváron néhány fantasztikus bűvész be is bizonyította. Szentgyörgyi Tili Edina az est megálmodójának köszönhetően Lisztes Nárcisz megsegítésére létrejött jótékonysági est, minden várakozást felülmúlva varázsolta el a közönséget.

A csupa mosoly Lisztes Nárcisz megható története Kaposváron nagyon sok embert megmozgatott. A kislánynál 8 hónaposan SMA1 betegséget diagnosztizáltak, s 2 évet jósoltak neki. A diagnózist a tavalyi év folyamán viszont SMA2-re módosították, ennek a legoptimistább életkilátása a kisiskolás kor. Nárcisz pedig immár 13 éves, s örök küzdő, aki nap, mint nap munkához lát. Éjszakánként viszont lélegeztetőgépre van szüksége, a gerince majdnem 90 fokban elgörbült, emiatt pedig tolószékbe kényszerült. Ám az orvosok jóslata ellenére beszélni is megtanult, kezei mozognak, és az ízeket is érzi. Megcsavarodott gerince és állapota nem akadályozza abban, hogy szerencsehozó, az életet szimbolizáló gyöngyfákat és tetszetős ajándéktárgyakat készítsen, amelyekkel megörvendezteti a jóakaratú embereket és hozzájárul saját gyógykezeléséhez. Lelke mélyén szentül hiszi, hogy az emberek alapvetően jók, az orvostudomány úrrá lehet a legkomolyabb kihívásokon is, ezért ő sem adja fel a harcot, ehhez nyújtott segítséget a Kaposváron már elismerést kivívó bűvész, Szentgyörgyi Tili Edina, akihez további remek kollégái is szívvel-lélekkel csatlakoztak: PHŐNIX – Nándor János Wyborny, MR.WHITE – Fehér Dániel, ROLANDO – Roland Kaszányi, Dr. Szabó G. Gábor -Gábor G. Szabó, Gargya Róbert, Tamás TóthSusán PéterPallaga JózsefDanny Blue mentalista pedig videó üzenetben, valamint Tar László a Corodini Országos Bűvész Egyesület és Bűvészklub elnöke. Az est háziasszonyaként pedig Stanics Adrienn a Kapos TV műsorvezetője. A rendezvény sikeréhez nagyon sok munkával járult hozzá Hifner Ferenc és az ügy mellé álló további támogatók, nekik és a fellépő művészeknek innét Budapestről szeretnék gratulálni ehhez a csodálatos kezdeményezéshez.

Ha esetleg valaki úgy érzi, hogy szívesen segítene Nárcisznak – mert sajnos Magyarországon az EU országaival ellentétben nem minden SMA beteg kapja meg a javulást eredményező Spinraza kezelést -, ezt a következő alapítványi számlára való utalással megteheti.

Urbis Uno Alapítvány
Számlaszám: 11600006-00000000-85026980

Ha pedig valaki szeretne Nárcisztól szerencsehozó, az életet szimbolizáló gyöngyfát rendelni, az itt teheti meg:
https://www.facebook.com/groups/2006430086284918/

Horváth Erika