Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt Bartók Béla út, ahol ismét megrendezik a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából a már hagyománynak számító ELEVEN Tavasz utcafesztivált. Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar hot jazz & cool swing koncertje, Mini WAMP designvásár, kiállítások és izgalmas workshopok várják az érdeklődőket. Érdemes tehát kilátogatni május 30. és június 2. között a Bartók Béla Boulevard-ra, ahol mi magunk is művészekké válhatunk, akár egy utcaszínházi előadás szereplőjeként, vagy éppen saját tervezésű bútorunk elkészítésével.

Az ELEVEN Tavasz izgalmas kultúrcsemegéi között mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Többek között: a Faur Zsófi Galéria Mini WAMP-pal, a legnagyobb hazai designvásár alkotóival várja a látogatókat Majoros Áron Test-terek címet viselő szoborkiállításába olvadva. A nulladik napon a Gárdonyi Piknik Speciálon a Kozma Orsi Quartet mellé felkerült a Budapest Jazz Orchestra koncertje is, ami garantálja, hogy zenére éhesen senki ne távozzon május 30-án.

Feltörekvő művészeti programoknak is helyet biztosít a fesztivál. A Bartók Béla Boulevard vérkeringésébe az idén bekapcsolódik a Medence Csoport, amely egy elhagyatott medencében, frissen végzett designerek baráti csoportjának szövetségéből született független, önálló fizikai- és szellemi-, képző- és iparművészeti-, építészeti alkotóműhely. Bemutatkozik az ország leghangosabb, két keréken guruló hangrendszere is, a Vibee, melyet rikító sárga színe ellenére előbb fogunk hallani, mint látni. Kicsit sem mindennapi táncos performanszokkal fog meglepetéseket szerezni a Collectives of Arts fiatal és energikus művészekből álló összművészeti társulata, a MetaForm zenekar pedig különleges hangszerekkel és fényfestéssel készül. A Táp Színház Sehova se című előadásának szereplői pedig mi magunk, az utca embere leszünk, miközben a Gárdonyi téren civil szervezetek mutatkoznak be.

Különleges programokkal készülnek a Bartók Béla Boulevard kiállítóhelyei is. A Gross Arnold Galériában a festő- és grafikusművész életművének és gyűjteményének monografikus feldolgozásából nyílik kiállítás Gross 90 címmel. Mindennapi újjászületéseink címmel tart előadást és beszélgetést a Perinatus Alapítvány a K.A.S. Galériában, ahol szó lesz arról, miként van jelen születésünk története a mindennapi életünkben, a Három Hét Galériában pedig a térépítés izgalmait élhetik át a gyermekek a nekik rendezett workshopon. Az ELEVEN Tavasz keretében nyílik meg a Kredenc Műhely indonéz kiállítása, ahol Sigit Pamungkas damaszkolt ékszereit és objektjeit tekinthetjük meg, illetve Csernok Anna fotókiállítása mellett a B-terv közösségi műhely szervezésében Bútor installációs workshopon is részt vehetnek az ELEVEN Tavaszra érkezők. Az elkészült utcabútorokat a rendezvények helyszínein ki is próbálhatja a nagyközönség.

A művészeti programok mellett gyermekfoglalkozások, társasjáték, ugróiskola is várja az érdeklődőket a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál. Készíthetünk továbbá pecsétet, és lesz többek között military makettkiállítás. A Hadik Kávéház teraszán, a Gárdonyi téren szabadtéri jógaórát tart Sugár Bertalan a Downdog Buda Jóga Stúdió szervezésében, akik a Yoginis márka jól variálható öltözékeiből ruhavásárt is szerveznek. És, hogy a zenére éheseket tovább csigázzuk, mini koncertet ad a százéves múltra visszatekintő Weiner Leó Zeneiskolai a XI. kerület legnagyobb zeneoktatási intézményeként.

A programról további részletek itt olvashatók: http://www.bartokbelaboulevard.hu