2019 tavaszától a Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat az Iparművészeti Múzeum. Az állandó kiállítások és a kulturális események mellett a Várkert Bazár Húsvét hétvégéjén színes családi programokkal is várja az érdeklődőket.

Cselovszki Zoltán az Iparművészeti Múzeum főigazgatója elmondta: „Az Iparművészeti Múzeum célja, hogy a főépület nagyrekonstrukciója idején is jelen legyenek műtárgyaink a főváros kulturális kínálatában. A 2018 őszén újból megnyitott Ráth György villa állandó kiállítása mellett erre a Várkert Bazár Testőrpalotája nyújt lehetőséget, ahol a Múzeum az elkövetkező években időszaki kiállításokat tervez megvalósítani. Ezen a helyszínen bemutatkoznak a Múzeum legfontosabb gyűjteményi egységei, elsőként a gyűjteménybe került új szerzemények. Terveink szerint a kiállítások egy része utazó kiállítás formájában más helyszínekre, akár a határon túlra is eljuthat majd.”Az első kiállítás Értékőrzés, értékteremtés a 21. században címen 2019. májusában nyílik a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

Húsvéti kavalkád a Várkert Bazárban
A Várkert Bazár április 20. és 22. között idén is ingyenes és színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket. A gyerekek számos izgalmas program közül válogathatnak: a kézműves foglalkozásokon elkészíthetik a húsvéti dekorációt, lesz közös tojásfestés, gólyalábas utcaszínház, gyerekkoncertek és gyermekjátszó ház. A látogatók a három nap alatt megkóstolhatják a hagyományos népi gasztronómia remekeit, kipróbálhatják a modern street food ízeit, és válogathatnak a kézműves vásár termékei közül. Napközben a konyhaművészet szerelmeseit Czinege Tamás gasztro showja várja, esténként pedig hazánk kiváló művészei adnak koncertet, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Parno Graszt és a Firkin.

Részletes program a Várkert Bazár facebook és weboldalán.

Ízelítő a Várkert Bazár tavaszi programkínálatából
A Várkert Bazár tavaszi programkínálata az irodalom, a képzőművészet, a művelődéstörténet és a film kedvelőinek is tartogat meglepetéseket. Folytatódik a Várkert Irodalom sorozat, Az igazi – Márai 30 címmel. A Várkert Irodalom áprilisi „Hát éltem már én?” – Gondolatok az ünnephez című estje az ünnephez, a húsvéthoz kapcsolódik, ahol az ország legnépszerűbb katolikus papja, Pál Feri atya és a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, Berecz András együtt lépnek színpadra. A Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozatban havonta egy-egy ismert színész és népszerű zenész kelti életre a legnagyobb magyar költők verseit. Áprilisban a bohóságról, a mohóságról és a tavaszról szólnak a versek; májusi tematika pedig a titkok, a gyermekkor, a csodák és a meglepetések köré szerveződik.
Az irodalom visszavág című új irodalmi sorozat keretében áprilisban a női irodalom, májusban pedig a máig aktuális népes-urbánus vita témája kerül terítékre. Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatban a Báthoryakról, illetve a Szent Korona megtalálásának rejtélyeiről hallgathatunk beszélgetéseket a témák kiemelkedő szakértőivel.Továbbra is látogatható az I. világháború eseményeit különleges nézőpontból bemutató Új világ született című állandó kiállítás, és áprilisban pedig orosz és magyar kortárs alkotók művei lesznek megtekinthetők. AVárkert Moziban olyan filmeket nézhetünk majd, mint a David Bowie arcai vagy a Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése.