2019. május 13-án (héftő) 19 órakor kiderül, milyen az, amikor egy mentálhigiénés szakember Polus Enikő és egy kortárs táncegyüttes a Spirit Dance Company összefog, hogy segítséget nyújtson a párkapcsolati problémák feldolgozásához. Hiszen ebben érintett lehetsz, te is és én is!

Érintett vagyok én is, de te is! Mindannyian!……….A „Társas-Játszmák” egy olyan terület, amely mindenkit érint! Nem tudunk róla, mégis a mindennapjainkat irányítja tudattalan módon! A „társas érintkezésünket” befolyásolja, legyen szó: szerelemről, munkatársról, párkapcsolatról, szülő-gyermek kapcsolatról, családról- vagy egyedüllétről. DE: önmagunkkal is játszmázunk! Már kisgyermekkorban „segítik- vagy épp gátolják” az „Én” fejlődését.  Ennek a határát és realitását feszegetjük az interaktív „Spirit Dance & Mental Health” egyik előadásában. A társas érintkezéseinknek az önismeretben jellegzetes szokásaik és viselkedéseik vannak. Némelyek képesek megakadályozni azt, hogy a benned „élő” egyéniség és saját tehetség kifejlődjön, meg azt is, hogy képesek legyünk társat találni, vagy épp egy kapcsolatban benne maradni hosszabb távon! Ha a játszmáink „lelki hálózataira” nem látunk rá a művészeten és önismereten keresztül, akkor nem leszünk képesek szabadok lenni a társas életünkben. Már pedig a társas magány semmire sem jó, csak arra, hogy szétszedje a családokat és az emberek magánéletét! A társas játszmák rácsként  fognak működni, ami aztán az „Én” lehetőségeit leépítik! Az egyén lemarad az életéről! Amolyan „beállok a sorba” típusú embert hoz létre, aki tökéletes szürkeségben él, és „boldogtalan utánzó” lesz a társas- és a magánéletében is. Azt fogja hinni, hogy ez azért történik, mert rossz munkahelyen van, vagy mert nincs pénze, vagy mert nem jó a társa! A boldogság csírái meg sem jelenhetnek az életében, emiatt a szerepköreiben is rosszabbul  boldogul. Az összefogással létrejött táncelőadás célja az, hogy te önmagad légy, hogy megértsd és érezd is önmagad működéseit, s életed ne játszmák sótlan sorozata legyen.

Polus Enikő (mentálhigiénés szakember, szexuálterapeuta) vagyok, a tánc-előadás kommunikatív előadója. Az országban sokféle előadást tartottam, hol tudományosat, hol mentálhigiénést vagy szexuálterápiásat, de amit nagyon szeretek az, amikor a színdarabok után vagy előtt megkapom a közönséget egy kis időre és a látottakat ” összehangolom” a közönség lelkével. Így az előadás élményén túl kapnak egy olyan lelki segítő impulzust, edukációt, motivációt is, aminek köszönhetően megszerezhetik az önismeretet vagy épp a problémájukra találnak megoldást.

Sándor Tímea (koreográfus, Spirit Dance Company társulatvezető) A Győri Balett Művészeti Szakközépiskolában érettségiztem, majd Budapesten, Miskolcon és számos külföldi turnén dolgoztam musicalekben és operettekben. 2000-ben Tonkins Anderson magyarországi jazz kurzusán vettem részt, az óra után Tonkins javasolta, hogy felvételizzek a bécsi tánciskolájába, táncos képzésre, ahova sikerült bekerülnöm és ekkor mélyedtem bele igazán a modern tánctechnikákba. Itt találkoztam a Horton technikával is, amibe rögtön beleszerettem és a mai napig tanítom és képviselem Magyarországon. 2001-ben felvettek a Magyar Táncművészeti Főiskola (Egyetem), modern táncpedagógus szakára, ekkor kezdtem tanítani a Trafóban Horton technikát. 2016-ban megalapítottam a Spirit Dance Company nevű modern tánctársulatot, amely a 2017/2018-as színházi évad során formálódott önálló táncegyüttessé. A társulat neve (Spirit ) is fémjelzi céljainkat, gondolkodásmódunkat. Darabjainkkal a néző lelkét próbáljuk megérinteni, és célunk, hogy az előadást követően továbbgondolja a mű mondanivalóját…..haza vigye a darabot …..hasson rá.

Pólus Enikővel 7 éve dolgozom különböző projektekben. Idén egy újabb műfajt a tánc – előadást szeretnénk megismertetni a közönséggel. Ennek lényege, hogy a kortárs táncot egyesítjük Enikő motivációs, mentálhigiénés előadásával. A néző így szakember segítségével dolgozhatja fel a látottakat.

Előadás célcsoportja, ajánlott korosztály 16 éves kortól

Koreográfus:   Sándor Timea
Előadó, mentálhigiénés szakember: Polus Enikő
Táncosok:  2 fő
Zene: Ezzio Bosso és Yan Tiersen zenéjére, ( egyveleg )

További információ: facebook: Spirit Dance & Mental Health