A bonni Bo-komplex Társulat és a berni T42 táncprojekt FRIGHT FIGHT FLIGHT című előadása rendhagyóan elegyíti a táncot a képző- és médiaművészettel. A menekülés koncepcióját személyes élményeken keresztül kutató, a kényszerhelyzet és az emberi túlélés tematikáit vizsgáló összművészeti produkció május 17-én és 18-án az Art Quarter Budapest pincerendszerében lesz látható.

Egyszerre kiállítás és táncelőadás a német-svájci-magyar koprodukcióban megvalósuló FRIGHT FIGHT FLIGHT c. darab, ami a „harcolj vagy menekülj” szindrómára adott érzékeny emberi reakciókat vizsgálja. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fenyegetéstől való félelem – akkor is, ha az nem reális – neurobiológiai folyamatokat indít el a testben. A túlélést biztosító viselkedés sokszor emberfeletti erőket szabadít fel, ebből ered a stresszhelyzetben létrejövő két reakció: felveszed a fegyvert vagy elmenekülsz.

Az előadás öt helyszíne a darab során, a nézők szeme láttára épül fel, így a közönség a táncosokkal együtt halad állomásról-állomásra, miközben az aqb pincéjének építészeti sajátosságait is felfedezik. Az egyes helyszíneken képző- és médiaművészeti alkotások is megjelennek: Brueghel és Bosch alkotásai által inspirált szobrok, röntgenképekből összeállított bőrönd-installációk, farudakból felépülő, vetítővászonként használt „dómsátor” és egy videoinstallációból létrejövő alagút. 

Az előadás koreográfusai, Bärbel Stenzenberger, a Bo-komplex Társulat egyik alapítója és Félix Duméril, a T42 táncprojekt vezetője, mindketten sokszorosan díjazott művészek. A tánc, a képzőművészet, a zene és a fény összekapcsolódására építő jeleneteket a próbák során a táncosokkal közösen, az ő személyes tapasztalataikat, élményeiket felhasználva alakították ki. A budapesti előadásba pedig Raubinek Lili magyar táncos is becsatlakozik.  A tavaly őszi bonni ősbemutató után a FRIGHT FIGHT FLIGHT nemzetközi turnéra indult, amelynek Budafok a harmadik helyszíne.

Tanzkompanie bo komplex: Fright Fight Flight
Interdiszciplináris zene – tánc – videó – installáció – performansz
2019. május 17., 18. 20:00-22:00, Art Quarter Budapest pince (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)
Az előadás az aqb Open House programsorozat részeként valósul meg.

Fontos információ: a helyszín nehéz megközelíthetősége miatt 19:40-kor találkozó az aqb udvarán, ahonnan együtt megyünk át az előadás helyszínére. A későket nem áll módunkban beengedni.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/546870952505366/

Művészeti csapat:
Tanzkompanie bo komplex & T42dance
Koncepció – Tanzkompanie bo komplex
Koreográfia – Misato Inoue / Bärbel Stenzenberger / Félix Duméril
Tánc – Koto Aoki / Misato Inoue (J/CH) / Elisabeth Kindler-Abali / Lili Raubinek (HU) / Erik Constantin / Félix Duméril / Vincent Wodrich
Videó / Művészeti alkotások – Lieve Vanderschaeve (B)
Hangdesign – Dyane Donck (NL)
Jelmez – Amélie Sator
Fénydesign – Markus Becker
Produkciós asszisztens – Anna Kampe-Corsten (D) / Thomas Péronnet (CH)