Fotó: Dusa Gábor 

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2020 januárjában is megrendezi a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált, melynek célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotók, legújabb alkotásait megismerhesse a nagyközönség. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál (21. évad) 2020. január 15-18. között kerül megrendezésre.

A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat ad arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között.

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2020 Gálaesten – 2020. január 18-án láthatja majd a közönség.

Az idei közel 70 pályázatból a fesztivált megelőző 4 jelölőkör keretében szakmai zsűri válogatta ki a versenyprogramba továbbjutó 19 produkciót, amelyek 2020. január 16-17. között a MU Színházban mutatkozhatnak be a hazai közönség előtt.

A gálaesten az idei év legjobb produkció mellett fellép Fehér Ferenc The Station című duettjével, a fesztivál vendégelőadói ezen kívül Mándy Ildikó, valamint a tavalyi fesztivál díjazottjai; Antonia Bischof, Djamila Polo, Kenji Shinohe és Perjési Patrik.

A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneinken az Ork_Kota_Platform 2020 (Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése) keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képzik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány – MOHA- Mozdulatművészek Házában szakmai workshop keretében, Anna Piotrowska kurzusára várjuk a profi és kezdő táncosokat.

szoloduo.com
facebook.com/szoloduo