Csákváron egy olyan kulturális központ jött létre, melyre már hosszú évek óta igény van a településen. Korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja benne azt, ami kikapcsolódást nyújthat számára a hétköznapokban. Fiatalos klubhelyiségtől a könyvtáron át a legmodernebb technikával felszerelt színházteremig minden elérhetővé vált egy helyen. A város szívében megvalósult közösségi épület nem csupán a helyi lakosság számára nyújt magas minőségi kultúrát, hanem a Dél-Vértes térségében élők kulturális feltöltődését is biztosítja, elősegítve ezzel a közösségi élményszerzést és a közösségépítést.

Teremi Trixi (Bársony Rózsi Emlékgyűrű-díjas, Kálmán Imre díjas) művésznő nevével fémjelzett színházi társulat 2017-ben Nívót Produkció néven alakult meg, és az elmúlt időszakban számos hazai zenés kulturális eseményt, fesztivált, előadást hoztak létre nagynevű magyar művészekkel koprodukcióban. Elsősorban, de nem kizárólag zenés műfajokban remekelnek, az operett a társulat legerősebb műfaja. Éppen ezért folytatják működésüket a jövőben Rátonyi Róbert Színház néven. A Jászai Mari díjas, kiváló és érdemes művész, az Operett Színház örökös tagjának neve az örök klasszikussal, Bóni gróffal forrott össze. Teremi Trixiék is vallják, a zenés műfaj legendás színészóriása mindent tudott a színpadról és a színházról. Tánc és ének tudása, kiváló karakterformáló képessége megannyi emblematikus szerep megformálására predesztinálta, játéka ugyanakkor friss, újszerű, modern és jövőbe mutató volt.

A következő évadban Csákváron, mint állandó játszóhelyen működő Rátonyi Róbert Színház büszkén viseli mostantól a táncos-komikus nevét, emlékét őrzik és gondozzák, valamint Rátonyi színészi hagyatékára építve, annak minden értékes elemét megtartva, az operett és zenés műfaj hagyományait is képviselve igyekeznek tovább vinni tudását. Jövőbeli terveik között szerepel a Rátonyi Róbert emlék-díj alapítása, ezt minden évben a zenés műfaj egy-egy fiatal tehetségének adományozzák majd.

A város önkormányzata már a működés első évében teljes színházi évadot tud biztosítani az előadásokkal, hiszen 2020 szeptemberétől 2021 júniusáig mindösszesen 12 darab kerül bemutatásra, köztük egy premier előadással:

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő
Karácsonyi Kavalkád
Hoztam valamit a hegyekből (Tóth Auguszta monodrámája Mezei Mária életéből)
Tinihősök
PREMIER – Lehár Ferenc: Cigányszerelem (nagyoperett)
Süsü, a sárkány kalandjai
Utazás drámai musical az 56-os forradalomról
Földre száll a hóember, interaktív Mikulás műsor
Szájon lőtt tigris (Rejtő Jenő)
Péntek 13. a szerelem napja, operett-vígjáték
A gyertyák csonkig égnek színjáték (Márai Sándor)
Kövek a zsebben

További információ: http://www.ratonyirobertszinhaz.hu