Színes programokkal és előadásokkal várja nézőit a Városmajor

1464

A tegnapi nap a Városmajori Színpad évadindító sajtótájékoztatóján jártunk, ahol Benkő Nóra, a színház igazgatója ismertette a nyári kínálatot. 2020. július 12. és szeptember 19. között, 10 héten keresztül a korábbiaknál színesebb és vonzóbb programok közül válogathatunk, így az idén 50 színházi előadással és koncertekkel várják a kultúra kedvelőket.

Az évad kínálatából kiemelkedik az Összefogás Gála, melynek rendezője Harangi Mária. A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került művészek megsegítésére létrehozott eseményre napok alatt több mint kétszázan jelezték részvételi, vagy csak segítő szándékukat.

“A műsorban az összetartozás sokféle megnyilatkozására és az együttlét örömére helyezzük majd a hangsúlyt. A műsor nagyon színes és vegyes lesz, mert minden színpadi műfaj képviselteti magát benne, de a mi a legfontosabb, boldogok leszünk, hogy együtt lehetünk és visszakapjuk életünk egy fontos részét” – mondta Harangi Mária, az est rendezője.

Az évadot a Városmajor július 18-án Kamarás Iván Egy újabb fess pesti estével nyitja meg. A színházi programokat kedvelők idén először találkozhatnak majd a Rózsavölgyi Szalon produkcióival, melyek az Amazonok – Három év múlva, a Romance.com és a Végszó címmel kerültek be a repertoárba.

Az Orlai Produkciós iroda idén 5 előadással és egy országos, valamint egy fővárosi bemutatóval érkezik. A Valódi hamisítvány, a Kaktuszvirág és az Egy apró kérés sikerprodukciók mellett a Hogy szeret a másik, a Határátlépések ősbemutatója is szerepel a kínálatban.

A Városmajorban bemutatásra kerül Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című műve is. A produkció rendezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás. Az előadás jeleneteihez a Budapest Bár zenészei írták a dalokat. A darabban láthatjuk többek között Dankó Istvánt, Mentes Júliát, Mertz Tibort, Mikó Istvánt.

A Játékszín 2 előadással képviselteti magát, a Menopauza és az Életrevalók is látható lesz majd a színpadon.

Idén sem maradhat el a Városmajori Színházi Szemle augusztus 24. és szeptember 11 között, melynek nyitó darabja a Jászai Mari Színház – Népház produkciója lesz.

A Miskolci Nemzeti Színház társulata augusztus 26-án a Mohácsi testvérek és A velencei kalmárral térnek vissza a fővárosi szemlére. A Győri Nemzeti Színház Agatha Christie krimivel, a Váratlan vendéggel zárja az augusztust.  Érkeznek határon túli színházak képviseletében a szabadkai, temesvári és nagyváradi színházak előadásai is.

A zenei programokat, koncerteteket kedvelőit is színes palettával várják a szervezők, fellép többek között a Benkó Dixiland Band, Zséda, Bereczki Zoltán, a Blahalouisiana, Horgas Eszter és Palya Bea és zenekara.

Fotók: Várady Nikolett és Péter László ( Art&Lens Photography)

[ngg src=”galleries” ids=”50″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]