Szabó Kimmel Tamás első zenés önálló estje, a Széttépve egy drogos fiú önvallomása prózában, zenében és versben, 2020. február 24-én (hétfőn) 19 órától a Csokonai Színház Nagyszínpadán. Az előadás alaposan körbejárja a függőség témáját, arra inspirálva a nézőket, hogy vessék le előítéleteiket. Az előzetes interjúkban Szabó Kimmel egyértelműsíti, hogy nincs önéletrajzi ihletettsége az estnek, szó sincs tehát coming out-ról.

Széttépve gyengeségeinkről beszél, arról, hogy az emberek jelentős része függ valamitől: drogtól, kávétól, cigarettától, alkoholtól, munkamániától, anyagiak halmozásától, vásárlástól, számítógépes játéktól, mobiltól, internettől, szerencsejátéktól, közösségi oldalaktól, szextől, pornótól, sorozatoktól stb. Csakhogy a függőség mértékén van a hangsúly, azon, hogy hat mindez a függő személy állapotára, egészségére és környezetére. Az előadás olyan fiú szemszögén keresztül mutatja be drogfüggőséget, aki már mélyre süllyedt és elérte a “széttépett” állapot veszélyes határát.

Szabó Kimmel Tamás saját maga által, illetve Novák Eszter rendező és Závada Péter dramaturg segítségével megírt szövegeken, valamint szakértői idézeteken, verseken és dalokon keresztül láthatunk bele a függőség lelki és szellemi mélységeibe. A megírt szövegek nagy része függő emberekkel, az alkotók által személyesen készített interjúk alapján jött létre. Az alkotók azt hangsúlyozzák, hogy a súlyos függőség kialakulásnak mögötteseit kell megkeresni, a generációk óta hordozott és megoldatlan családi problémák jelentkeznek a legérzékenyebb családtag kényszeres reakciójában.