Mi a MOHA? A MOHA egy mozaikszó, ami a Mozdulatművészek Háza elnevezést takarja. Egy táncstúdió, ami kicsit más, mint a megszokott, eredeti formájában csak itt tanulható az 1912-ben alapított mozdulatművészet. De a MOHA egy közösségi hely is, ahol minden színes, és minden zugban van valami felfedezni való. Budapest egyik rejtett kincse, ezen a helyen igazán otthon érezheted magad és fantasztikus emberekkel találkozhatsz. Az ide látogatókat többek között tánctanfolyamok, kísérleti előadások és kiállítások várják. Érdekesség, hogy itt található Magyarország egyetlen tánctudományi tematikájú magángyűjteménye és könyvtára, így tánctörténeti ritkaságokban is kutathatsz. Ezen kívül független alkotók számára próbahelyszínként is működik a stúdió. Csatlakozhatsz a MOHA Barátok köréhez, önkéntesként részt vehetsz a stúdiót működtető Orkesztika Alapítvány programjaiban, és hosszútávon akár a MOHA fellépő csoportjába, a Mozdulatkórusba is bekerülhetsz.

Mi is az a mozdulatművészet?

A mozdulatművészet az emberi test természetes mozdulatlehetőségeit használva fejleszti a testtudatot, gyakorlása közben megtapasztalhatod a mozdulatok testet és a lelket formáló hatását, és harmóniateremtő erejét.

„Száz éve a nyugati kultúra ebben találta meg mindazt, amit a kelet már tudott a mozdulatról. Egyszerre élet stílus-filozófia-út és gyakorlat. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc – és a létezés – örömét”

Milyen órák közül tudsz választani?

Balett kezdő és újrakezdő kurzus: hétfő 18-20 óráig
Mozdulatművészet: kedd 19-21 óráig
Művészi torna: csütörtök 18-20 óráig
Mozdulatkórus tréning: vasárnap 10-12 óráig

A tanfolyamok mindenki számára nyitottak, az órákon való részvételhez előképzettség nem szükséges.

További információ:
https://www.facebook.com/pg/orkesztika/events/?ref=page_internal