Fotó: László Péter

Kálmán Imre halhatatlan remekműve, a Csárdáskirálynő – a Margitszigeti Szabadtéri Színpad júliusi előbemutatója után – 2019 szeptemberétől bekerült a Budapesti Operettszínház repertoárjára, mégpedig hármas szereposztásban.

A darabnak eredetileg az “Éljen a szerelem!” címet szánták, de végül még az ősbemutató előtt Csárdáskirálynőre változtatták azt. Az első világháború idején született mű már a maga idejében is leírhatatlanul népszerű volt, nemcsak azért, mert az uralkodó családdal kapcsolatos pletykák elevenedtek meg a történetben, hanem előadásmódjában és témájában pont azt a könnyedséget közvetítette, amire akkor olyan nagy szükség volt.

A különlegesen gazdag kiállítású produkció ezúttal visszanyúl az eredeti, 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz, de az alaptörténet természetesen változatlan: főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak, fülbemászó dallamok a könnyedség jegyében, történelmi szálak, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői.

A Csárdáskirálynő hármas szereposztásban debütált. Szeptember 6-án Fischl Mónika, 7-én Lévai Enikő, 8-án pedig Kiss Diána kelti életre a címszereplőt, mellettük pedig olyan nagy nevek állnak színpadra, mint például Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Szendy Szilvi, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.