Kriszta én ha jól látom te szorgos pókként próbálod befoltozni az ország erősen lyukas szociális hálóját?  Egy írásodba kifejtetted te nem csak beszélni szeretnél, hanem tenni is akarsz az emberekért. Hány szervezetnél vállalsz önkéntes munkát?

Nem szervezeteknél dolgozom, csak civilként teszem, ami jön. Annak idején lélegeztető készülékre gyűjtéssel kezdtem. Célom  a többségi társadalom megértése, elfogadása, a félelmeinek lebontása. Az emberek várják, hová csatlakozhatnak, és nem várt eredményeket tapasztalnak. Ilyen a Kapcsolda programom eredménye,  fogyatékkal élőket látnak vendégül többségi iskolák. Kiderült az egészségeseket fejleszti a legjobban. A diákok megismerik egymást, tanáraikat egy új helyzetben, a segítő helyzetben, s rácsodálkoznak egymásra. A hajléktalanok segítése is ugyan erről szól. Koncepcióink vannak, miért kerültek ebbe a helyzetbe, s valóban tehettek volna időben ellene… de nem egyforma helyzetbe születünk és nem egyforma képességekkel. Ha jobb országban akarunk élni, jobbakká kell válnunk. Illetve nem kell, de érdemes. Fantasztikus látni, ahogy december 27-én az általam indított Morzsapartira mennyi élelmet, kedvességet hoznak az emberek, hogy együtt karácsonyozzunk azokkal, akiknek semmi nem jut.

Sokunkat megdöbbentett a lépésed, hogy készülő darabhoz saját bőrödön szeretted volna megtapasztalni a hajléktalan létet. Milyen érzés volt hajléktalanként kint élni az utcán?

Letaglózó volt a kirekesztettség megélése. Úgy éltem meg, végleg kitaszítódtam.

A Centrál Színházban januárban mutatták be a Maradjunk annyiban című darabod, méltán mondhatom, hogy akik látták elragadtatással beszéltek róla. Milyen pozitív élmények értek az előadást követően?

Már a kíváncsiság is nagy dolog, akik a nagy színpadon megnézik az operettes My Fair Lady-t, eljönnek erre is. A két nő története hasonló, csak az egyik csiliviliben ábrázolja, míg én a jelen korunkat írtam meg. Az emberek jobbítani akarnak, felfedezik, hogy nincs mentorhálózat, rájönnek, hogy lehet beszélgetni, meghallgatni a rászorultat, s már az is nagy segítség, hogy emberszámba veszik. S ha iszik, hát iszik.

Ha jól tudom, ősztől már nem a Centrál Színházban találkozhat a közönség az előadásoddal. Hol lesz az új játszóhely?

A Hatszín Teátrum fogadta be. Ősztől  rengeteg felnőtt stúdiószínházi darab folytatja útját ebben a színházban.  A Jókai utcában, nagyon jó helyen van.

Hallottam most új projektbe fogtál. Miről szól és mi késztet a folyamatos tenni akarásra?

Elvállaltam, hogy úszom, s eladom a métereimet, hogy az Utcáról Lakásba Egyesület mobilházakat vásároljon. Nem érdemes várni a hivatalokra, a döntéshozókra, mert úgy tűnik, őket nem érdeklik az emberi sorsok. Ezért szorgalmazom én is a tenni vágyó emberek összekapaszkodását.