Somogyi Győző festőművész, grafikus metszeteit és Cseh Tamás dalait, valamint a zeneszerző, énekes munkásságát feldolgozó Cseh Tamás Archívum fotó- és grafikai kiállítását, továbbá filmösszeállítását viszi a Kőfesztre a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A diófa alatt című programmal induló Kővágóörsi Művészeti Napok augusztus 8. és 11. között várja az érdeklődőket Kővágóörsön, a Káli-medence fővárosában.

A fesztivál helyszínéhez illeszkedő programokkal készül a fesztiválra a MANK, hiszen miközben a Balaton északi partján elterülő Kővágóörs szomszédságában található Salföldön élő Somogyi Győző metszeteit állítja ki, a Bakonyban indiántábort alapító Cseh Tamás és barátainak kővágóörsi napjairól rendez fotókiállítást.

Somogyi Győző metszetei tematikus válogatást nyújtanak: a vidék és a város kapcsolatára világítanak rá, amelyek megidézik az elvárosiasodott települések és a városi peremvidékek hangulatát is. A tanulmányait a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolán, majd a Római Katolikus Hittudományi Akadémián végző Somogyi Győző a Salföldön él és alkot, a most kiállított munkáin pedig hol az idillikus Káli-medence, hol az ellentmondásos urbánus tendencia jelenik meg. A művész kezdetben szitanyomatokat készített, majd 1980-tól inkább tojástemperával készült festményeiről lett ismert. Művei témáját a magyar történelemből, a vallásból, valamint a hétköznapi életből meríti. 

Kiemelt szerepet kap a fesztiválon Cseh Tamás, akiről augusztus 8-án, A diófa alatt címmel rendezendő tematikus napon emlékeznek meg. Cseh Tamás mellett az énekes barátairól, valamint a Káli-medencében betöltött szerepükről is szó esik, valamint elültetik a Cseh Tamás Emlékfát, mellé pedig egy padot helyeznek ki. A fesztiválon a MANK kereteiben működő Cseh Tamás Archívum a fotókiállítás mellett egy Cseh Tamás grafikáiból álló kiállítást is bemutat a nagyközönségnek, miközben a Glong, glong, glong című filmösszeállítással felidézi az énekest és művésztársait is.