A Karinthy Színház A piszkosak című vendégjátékával, illetve Jiří Menzel, cseh filmrendező pályája előtti tisztelgés jeléül a Sörgyári capriccio című film vetítésével búcsúzott a nyártól és közönségétől a budai oldal hangulatos színpada, a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Az idei évad nehézségei és a koronavírus-járvány okozta problémák mellett is sikeres évadot zárt 2020-ban a Városmajori Színpad. A nyáron, a pandémiás helyzet feloldását követően színházat szerető és kultúrát fogyasztó közönség kedvenceként most is kiválóan teljesítő színpad műsorán számtalan klasszikus bohózat, vígjáték groteszk és tragigroteszk mellett zenés darab is színre került, valamint egy kiemelkedő jelentőségű jeles eseményre is sor került. Olyan társulatok vendégszerepeltek idén a Városmajorban, mint az Orlai Produkciós Iroda, a Vidám Színpad, a Rózsavölgyi Szalon, a Játékszín, a Soharóza, a TRIP, vagy a Karinthy Színház.

Az idei évad kiemelt produkciója a még a pandémiás időszak alatt meghirdetett Összefogás Gála. A nem budapesti teátrumok legjobb idei előadásainak seregszemléje, a Városmajori Színházi Szemle idén kivételesre sikerült, a beválogatott nyolc előadásból a járványügyi helyzet miatt, csupán háromnak (a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában A kutya különös esete az éjszakában, a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátékában A velencei kalmár és a Váratlan vendég a Győri Nemzeti Színházból) sikerült a budai teátrum színpadán bemutatkoznia.

A 2020-as évadban a Városmajori Szabadtéri Színpad és a TRIP közös bemutatója – két előadással – a Budapest Bár zenekar közreműködésével Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című koncertszínházi előadása volt, mely az idei budapesti nyár egyik szenzációja lett.

A Városmajor sokszínű és bőséges, minden évjáratot és ízlést kielégítő koncertkínálatában olyan nevekkel találkozhatott a közönség, mint Kamarás Iván, Rákász Gergely, Bereczki Zoltán, Horgas Eszter, Csemer Boglárka, Tompos Kátya, Kárász Eszter, Dés László és Szinetár Dóra, Palya Bea, Zséda, Blahalouisiana, Esszencia és Várkonyi Csibészek.

A Városmajor szombat délelőttönként alacsony jegyárakkal minőségi báb- és gyerekelőadásokkal várta az érdeklődő családokat. A Budapest Film kezdeményezéséhez csatlakozva és a gépházban közel 30 éve nem használt 2 darab 35 mm-es filmvetítőgépeket felújíttatva, elindult idén a Kertmozi programsorozat is, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerültek vetítésre, illetve egy alkalommal az olasz rendezőóriás, Federico Fellini születésének 100. évfordulója alkalmából Az édes élet című filmet láthatta a közönség. Zárásként pedig Jiří Menzel Sörgyári capriccio című filmjét láthattuk, tisztelegve az Oscar-díjat nyert filmrendező pályája előtt.