Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál 2020. augusztus 20. és 23. között.

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot,  Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, ahonnét csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nemcsak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is, mintegy 3.000 nm-es területen, törekednek a minőségre és az exkluzivitásra, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

  • Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
  • Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
  • Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
  • Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
  • Mini kakaós csiga és lekváros batyu
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • Kávé, ásványvíz, szóda

    Ebéd-vacsora:
  • Grill ételek:
  • Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
  • Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
  • Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
  • Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
  • Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
  • Bogrács ételek:
  • Tihanyi marha gulyás
  • Lecsó mangalica grillkolbásszal
  • Cukkinis vega lecsó
  • Beregi csirkepörkölt krumplival
  • Főtt kukorica sós vajjal
  • Fagylalt:
  • Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
  • Desszert:
  • Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • a Bortársaság balatoni borai
  • Kávé, ásványvíz, szóda

További praktikus információk a Tihanyban megrendezésre kerülő Séf Fesztivállal kapcsolatban:

  • Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
  • A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
  • A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
  • Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
  • Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein:

www. seffesztival.hu