2019. október 19. (szombat) egy különleges nap a Ruby Harlem és a Budafoki Pincejárat életében, hiszen egy régóta tartó barátság megkoronázása ez a koncert. A történet a Budafoki Pincejárat zenei tehetségkutató versenyén kezdődött, ahol elsöprő sikerrel debütáltak, majd koncertet adtak a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, aztán idén újra visszatértek fellépőként a Pincejáratra és most hol máshol is mutatnák be frissen elkészült albumukat, mint Budapest Bornegyedében.

A jó zene mellé garantált a jókedv, hiszen budafoki borválogatással, borkorcsolyákkal várjuk az egyik legnépszerűbb pincénkbe, a Katona Borházba a Ruby Harlem rajongókat.

A Ruby Harlem az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar. A 2017 márciusban alakult Budapest központú Fonogram díjas bandát ‘A Dal 2019’ színpadán ismerhette meg szélesebb körben a közönség. A zenekar aktívan koncertezik és sorra jelenteti meg újabbnál újabb friss és energikus dalait. Alapítója és megálmodója Iván Szandra, énekes zongorista, dalszerző, aki a világ számos országát bejárva szívta magába az életet és ezen élményeit most már a 8 fős, professzionális zenészekből álló csapatával együtt mesélik el a szokásostól eltérő, mégis könnyed stílusban.

Érdemes már a lemezbemutató előtt érkezni, hiszen egy fiatal és tehetséges csapat a LivingRoom koncertezik 18.00-tól. A LivingRoom az idei Pincejárat zenei tehetségkutatóján egyaránt elnyerte a zsűri és a közönség tetszését. Ezek után egyértelmű volt, hogy az idei év utolsó Pincejárat Extráján a Ruby Harlem lemezbemutató koncertje előtt ők léphetnek a színpadra, hogy ismét elvarázsolják a Budapest Bornegyedébe érkező közönséget.

A LivingRoom nevű formáció 2016 telén alakult kimondatlanul. Friderikusz Péterrel a Dal 2017 kapcsán készítettek egy akusztik verziót Pál Benjámin éppen aktuális dalához, a Father’s eyes-hoz. Ezután egyre többet zenéltek együtt és mostanra egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilágot képviselnek, az énekhang-gitár-cselló együtt hangzásával, és minél több saját szerzemény írásával. A „Kirakat élet” című első saját dalukkal bekerültek a Dal 2018 legjobb 30-as mezőnyébe. Jelenleg az első albumukat készítik.

További információ: https://www.facebook.com/events/756930814747018/