A zenész családban született Riz Oliver 2020. szeptember 18-án pénteken 18 órakor szerzői estjével várja a közönséget a MagNet Közösségi Házba.

Riz Olivernek már kisgyermek kora óta élete szerves része a zene, 4 éves korában kezdett zongorázni, azonban legfőképpen nem zongoristának, hanem zeneszerzőnek vallja magát. 2014-ben jelent meg első albuma, a Deep Within. Idén júniusban már ötödik albumát adta ki Hope is Here címmel. Az elmúlt hónapok történései miatt nagyon aktuális az elkészült zenei anyag üzenete. Alkalmazkodva a pandémia okozta körülményekhez a zenétől a borítóig, a CD gyártását leszámítva minden otthon készült.

Olivér dolgozott az ENSZ Menekültügyi Főbizottságán (UNHCR) és több országban is élt. A zenéje befelé sodor, a középpontig. Olyan hallgatni, mintha egy friss hegyi patakban mosná le magáról az ember az út porát. “Minden szerzeményének van egy külön üzenete. Olyan számokat szeretne írni, melyek megnyugtatnak és teret adnak önmagunk megismerésében. Hitvallása, szépet adni az embereknek, pár egyszerű dallal, amely képes békével felváltani a mindennapi aggodalmat.

A koncerten ezekből a saját szerzeményekből válogat egy csokorra valót, amely segít az ellazulásban és megnyugtatóan hat lelkünkre. Az est sajátossága, hogy saját darabjai mellett, kedvenc zeneszerzője Ludovico Einaudi művei is hallhatóak.