Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák RESTART programjából.

Végre újraindul az élet, bár a pécsi galériákban a pandémia idején sem szünetelt a munka. A kevésbé látványos háttérmunkák két jelentős eredménnyel jártak. A katalogizálásnak köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációs anyagának jelentős része, amelynek érdekében az m21 Galériában kutatóhely kialakítására kerül sor. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni. A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának (www.pecsigaleriak.hu) hamarosan induló PÉCSI GALÉRIA ANNO című rovata is.


Ugyancsak a weblapon elérhető a NYITOTT MŰTERMEK című rovat, amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe látogatunk. Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetünk meg. A műterembe belépni ezen a linken lehet: https://www.pecsigaleriak.hu/nyitott-mutermek

Az éves kiállítási program csak részben változott a koronavírus miatt. Tavaszi terv volt FUSZ GYÖRGY: ODÚ című kiállítása, amelynek építése napokon belül elkezdődik. A látványos gigainstalláció július 2-án nyílik meg az m21 Galériában. Így későbbre – szeptember végére – tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A TEST ÖRDÖGE című kiállítása is.

Korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szerepelt Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása, amely a Martyn Galériában nyílik augusztus 14-én.

Részletek:
www.pecsigaleriak.hu