Rendhagyó irodalomórára hív a POKET január 11-én 11.00 órakor a Premier Kultcaféba, hogy ne csak olvassunk, hanem értsük is, amit elolvasunk.  A „Mi van a zsebedben?” programsorozat következő részében Virginia Woolf: Orlando című regénye kerül terítékre, amelyről Al Ghaoui Hesna riporter és újságíró, Diószegi Endre,az Ady Endre Gimnázium magyartanára és Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője beszélgetnek. 

Virginia Woolf a modern angol próza, a lélektani regény, a tudatfolyam-technika egyik megteremtője és legnagyobb hatású művelője, a Bloomsbury-kör nevű irodalmi csoport alapítója, amelyben a XX. század első felének legjelesebb angol művészei és tudósai tevékenykedtek. Orlando című regényének főhőse egy költői lelkű nemesifjú, aki az első sorokban épp egy szaracén fejét szabadítja meg a testétől, majd megismerkedik Shakespeare-rel, a londoni alvilággal, a török szultánnal, egy csapat vándorcigánnyal. Így követjük őt évszázadokon keresztül, miközben azt sugallja nekünk, hogy mindnyájan androgünök vagyunk.

A Mi van a zsebedben? sorozat rendszeresen vendégül látja a POKET zsebkönyvek nagyköveteit, hogy Ott Annával, a Hadik művészeti vezetőjével, és Diószegi Endrével, az Ady Endre Gimnázium magyartanárával beszélgessenek a sorozat egy-egy kötetéről. Ha valamelyik POKET-et félúton letettétek, vagy úgy éreztétek, hogy vannak benne homályos foltok, most segítséget kaphattok abban, hogy ezek kitisztuljanak. A beszélgetésben résztvevők eddig észre nem vett részleteket is megfejtenek, mesélnek a szerzőről, a személyes kapcsolatunkról a kötettel és a nagykövetek is megszólalnak, hogy miért pont ezeket a könyveket ajánlják nektek.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://docs.google.com/forms/d/1V-UNu4ACLX9P3c4etwo8ewPWCGsWy8ZaW29WpUAfn3c/edit