helyszín

MOHA Rendezvények
kategória

More Info

Read More

dátum

2019 Júl 10

időpont

18:00

#nemdiéta – Jogosítvány az étkezéshez!

„Két hete diétázom. Muszáj, hiszen nyáron a legjobb formámat kell hoznom. De egyre nehezebb követnem az étrendemet. Az első pár napban még minden könnyen ment, de az 5. nap után folyamatosan növekvő szenvedéssé vált. A kalóriákat azóta is gondosan számolom, azonban egyre többször lépem túl a limitet. De mit tehetnék? Olyan stresszes életet élek, megvisel az időjárás-változás, a sok kiszámíthatatlan esemény. A családi asztalnál legalább megnyugodhatok a finom vacsora mellett. Mondjak le még erről is az alakomért?”

Éreztél már te is hasonlóan? Ha igen, végül sikerült elérned a célod? Esetleg azóta is töretlenül követed ezt a fajta életmódot? Vagy szégyen-nem szégyen, feladtad a küzdelmet?

Nem szégyen! Se Neked, se másnak. Meghívott szakemberünk – Tóth Balázs – élete során minden módszert és minden testet kipróbált: volt elhízott kisfiú, vékony kiskamasz, foglalkozott testépítéssel – de egyik sem vált be számára igazán. Vajon miért?
Diétáink mindannyiunknak állandó kényszert és konfliktust jelentenek. Nehéz őket összeegyeztetni szervezetünk igényeivel, környezetünkkel, mindennapi életünkkel. Bár a diétánk biológiai szükségleteinket többnyire kielégíti, nem feledkezhetünk meg arról, hogy érző és közösségi lények vagyunk – azaz, hogy testünkön túl belső világunk és társas-kulturális környezetünk mozgat leginkább bennünket.

Miért nélkülözhetetlen rítus a világ minden táján az érzelmi evés? Mikor hallgassunk a testünkre és mikor ne? Mennyit befolyásolnak a gének? Miért jobb egy böjtnap, mint naponta pár százzal kevesebb kalória? Hogyan korlátozzunk egy tápanyagot visszacsapás nélkül?
Tóth Balázs pszichológus, evéskutató a „nemdiéta” módszer megalkotója, a „Hiedelmeink” c. könyv társszerzője előadásában olyan kérdésekre ad választ, melyet a diéták fel sem tesznek. Hiszen az evés mindenről szól, ami számunkra fontos az életben. Szavaival élve: „míg diétázni olyan, mint leinteni egy taxit, addig a nemdiéta szemlélete révén jogosítványt kaphatunk az étkezéshez, s ez nem egy útra, hanem egy életre szól.”

Gyere el előadásunkra, és kezdd el nálunk a „nemdiétát”!

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Itt tudsz regisztrálni:
https://tinyurl.com/y4cbyru4