Két év után ismét a Müpa színpadán köszöntheti a közönség Rolando Villazónt, aki a nagysikerű 2018-as Orfeo előadás után ezúttal szólóesttel érkezik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe.

Rolando Villazón életútja legalább olyan izgalmas, mint szerteágazó repertoárja: Mexico cityben fedezte fel Arturo Nieto bariton, akinek Villazón szomszédja szólt, annyira tetszett neki a férfi áriázása – mely a fürdőszobából hallatszódott át. A nemzetközi elismerést az Operalia versenyen elért fényes eredményei hozták meg, és karrierje innentől kezdve töretlenül ívelt felfelé. Monteverditől a Tankréd és Klorinda párviadala, Händel Messiása, Mozart Figarója, Donizetti Szerelmi bájitala, Wagnertől A bolygó hollandi mellett a Trisztán és Izolda, Verdi Traviatája és Don Carlosa, Gounod- és Massenet-áriák, Puccini Bohémélete – Rolando Villazón úgy tűnik, mindent tud és minden stílusban otthon van. Énekesi karrierje mellett operát rendez, fesztivált igazgat, képregényeket rajzol, sőt regényt is ír.

2009-ben súlyos gégeműtéten esett át, de nem hagyta, hogy ez örökre rányomja bélyegét a művészetére. A sikeres lábadozás után hamarosan újra színpadra lépett, hangja pedig új színben tündökölt.

Mostani koncertjén Rolando Villazón egy Magyarországon kevéssé ismert világba kalauzolja a közönséget: az általa kiválasztott spanyol és latin-amerikai dalok különleges hangulatukkal, élénk temperamentummal és egzotikus színekkel nyűgözik majd le a közönséget. Meglepetésekben, váratlan showelemekben, személyes történetekben, sírásban és nevetésben biztosan nem lesz hiány, végtére is nem véletlenül nevezik Rolando Villazónt „poperasztárnak”

Rolando Villazón dalestje
2019. október 1. kedd / 19:30-22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik: Carrie-Ann Matheson