Fotó: FotoBP

Hazánkban eddig soha nem látott választékkal várja a pezsgőrajongókat a Winelovers által szervezett Pezsgő Június Nagykóstoló. A korábbi évekhez képest sikerült a rendezvényt még izgalmasabbá és vonzóbbá tenni: a belépőjegy több, mint 30 hazai és 60 nemzetközi márka válogatott tételeinek kóstolását foglalja magában, közel 200 pezsgő, franciacorta, cava, crémant, prosecco, sekt és újvilági pezsgő ismerhető meg. A champagne teremben – külön térítés ellenében – 60 tétel között válogathatnak az ínyencek.

Június 22-én 14 órakor nyitja meg kapuit és egészen 22 óráig várja a Corinthia Hotel Budapest termeiben a vendégeket a Pezsgő Június Nagykóstoló, az év legnagyobb és legszínvonalasabb pezsgős rendezvénye. Az ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is kiállít, amelyik elsősorban csendes borairól ismert. Az Etyek-Budai borvidék termelői közös standjukon 7 etyeki pezsgőt mutatnak be. A gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos pezsgőkig számos stílust vonultatnak fel; a hazai kínálaton túl pedig Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetőek lesznek a forgalmazó kiállítóknál, alkalmat kínálva a különböző tételek összekóstolására, az adott termőhelyek, szőlőfajták és pezsgőkészítései eljárások összehasonlítására.

Champagne Terem: 23 márka, 60-nál is több tétel

A Champagne Terem egyedülálló lehetőséget biztosít a világklasszis champagne-ok alaposabb megismerésére, hiszen számos tétel poharazva is elérhető lesz. Összesen 23 champagne ház 64 tételét lehet nyugodt körülmények között, sommelier-k vezetésével megkóstolni; a legnagyobb nevek (Moët&Chandon, Piper Heidsieck, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint az ikonikus szuperprémium márkák (Krug, Bollinger) és az egyedi karakterük miatt keresett kisebb pezsgőházak (Henri Giraud , Larmandier Bernier). A legdrágább tétel egy évjáratos Krug champagne, de a kínálat része lesz a Roederer 2008-as Cristalja és a Pol Roger ikonikus Sir Winston Churchill 2008 tétele is.

Két exkluzív mesterkurzus, öt kötetlen pop-up kurzus

A szervezők 14 órától várják a Corinthia Hotelbe mindazokat, akik egy-egy témában szakértő kalauzolásával kívánnak elmélyedni a témában és ritkaságszámba menő pezsgőket kóstolni. A pop-up kurzusok öt témába engednek betekintést: a prosecco arcain keresztül az igazi dolce vitát élheti át a hallgatóság.

Harapnivalóról a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő kifejezetten pezsgőre hangolt falatkái, az Osztriga Sommelier friss osztriga szortimentje, a Stelázsi házias ízei, a Baristar kávékölteményei és a Süss – Édes Élet kézműves bonbonjai gondoskodnak. A Mediwel Lounge-ban a vendégek exkluzív frissítő masszázsban részesülhetnek a Zen Élményfotel Család segítségével.