2020 augusztus 14-én pénteken este a Zichy-kastély udvarának szabadtéri színpadán ismét jelentős színészeink gyűlnek össze egy „szeánszra”, mert a #Kedves Zsámbék valami olyasmi. Három színész, egy zenész és sok szerző, így köt össze nagy alkotókat, legendás személyiségeket és akár évszázadokat Seres Tamás rendező a felolvasószínházi Kedves Zsámbék esteken. Összejön négy ismert ember, akik egyébként nem, vagy nagyon ritkán játszanak együtt és már a találkozás öröme rendszerint érezhető minden estén. Itt nem kell szöveget tanulni, szerepet játszani, csak OLVASNI, szívvel, színészként, emberként, olvasó emberként. Szabad kiszólni, összemosolyogni, kicsit beszélgetni a közönséggel és ettől szerethető, emberi minden este, amiből mindenki mást visz magával: egy gondolatot, egy verssort, vagy pont egy összekacsintást. Szeretjük, így szeretjük. Legközelebb Csákányi Eszter, Trill Zsolt és Vecsei H. Miklós lesz a vendégünk Járai Márk muzsikájával. A téma pedig most valami könnyed, amiről azonban nagyon komolyan (is) lehet beszélni és írni: az Ételekről, a borokról, a gasztronómiáról. Szerzőink: Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Kiss Ottó, többek között…

2020. augusztus 16-án Ég az erdő – Kollár-Klemencz László új, decemberben megjelent lemezének anyaga a Zsámbéki Nyári Színházban! A felkiáltójelként is értelmezhető zenei anyagot eddig kevés helyen hallhattuk, hiszen röviddel bemutatása után a vírushelyzet miatt bezártak a koncerthelyszínek. Az Ég az erdő a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának, a Rengetegnek folytatása. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától.

A Zsámbéki Nyári Színház sorozatában a továbbiakban fellép még augusztus 23-án Kamarás Iván, aki zenekarával Egy fess pesti estét hozza. Szeptember 1-jén HOBO Halj meg és nagy leszel c. estjére kerül sor a zsámbéki Romtemplom különleges atmoszférájú terénél felállított szabadtéri színpadon. Ezzel a produkcióval zárul majd a 2020-as Zsámbéki Nyári Színház sorozata.

Az előadásokról bővebb információ és jegyek a http://zsambekiszinhaz.hu/ és a https://zsambekiszinhaz.jegy.hu/ oldalon, személyesen a zsámbéki Tourinform irodában. Jegyrendelést fogadnak a info@zsambekiszinhaz.hu e-mail címen is.