Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10.00 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak minden kedves vendéget. Ebben az időszakban a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

Az őszi-téli szezonban az etyeki Gasztrosétány három tematikus eseménnyel is készül, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 19-20-i Őszi Gasztroséta következik. Az etyeki gazdák már leszedték a szőlőt, de a rendezvény szervezői azt ígérik, hogy élményeket azért mindig bőven lehet szüretelni a Gasztrosétányon, sőt ennek az időszaknak külön előnye, hogy nem csak szép borokat, hanem mustot és murcit is lehet kóstolni.

Persze nem csak inni lehet Etyeken, a bendőnket is megtölthetjük mindenféle földi jóval a kemencés finomságoktól kezdve, a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig. Természetesen lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart is, sőt a Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait.

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek Szőlőskertjébe látogatni:

ŐSZI GASZTROSÉTA 2019. október 19-20.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 9.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 30.