A Várkert Irodalom Aposztróf című műsora – melynek háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser – , a karantén idején otthonába is elviszi irodalmi beszélgetéssorozatát. 2020. március 24-én, kedden a Várkert Irodalom első élő bejelentkezése lesz a karantén idején. Márciusban Örkény István munkássága lesz a téma, Udvaros Dorottya színművész válogatott szövegeket hoz az életműből, valamint saját élményeit is elmeséli: mit jelent neki az örkényi hang, és mit ad a Macskajáték előadás, amiben ő az egyik főszereplő. 

A nagysikerű Várkert Irodalom sorozat beszélgetős estjeinek sorában márciusra volt meghirdetve Töredékekben címmel az Örkény István-est. Elővételben közel 400 jegy elkelt az előadásra, amin Udvaros Dorottya és Blaskó Péter színművész, valamint Radnóti Zsuzsa dramaturg és Székely Gábor rendező vett volna részt. A koronavírus azonban, ahogy a világon mindenütt, hazánkban is közbeszólt, és minden meghirdetett előadás, kulturális rendezvény törlődött.

Juhász Anna irodalmár, a sorozat egyik alapítója úgy döntött, a házi karanténból is megtartja a rövidített előadást, ahol 2020. március 24-én, este 19.00 órakor élő közvetítésben, személy aspektusból ismerhetjük meg Örkény Istvánt, a magyar drámairodalom megújítóját, illetve a groteszk jelenségek ábrázolójaként számon tartott alkotót. 

A közvetítésbe bekapcsolódik Udvaros Dorottya színművész, a Nemzeti Színházban futó, Szász János rendezte Macskajáték előadás egyik főszereplője, aki az életműből kiválasztott szemelvényeket, és a Macskajáték egyik monológját adja elő.