kép forrása: Hungarikum Pódium

2019. április 25-én 19:30-kor Oláh Ibolya Ibolyántúl című zenés beszélgetős estjével indítja az évet a Hungarikum Pódium

Koncert és színházi este, személyes hangvételű „beszélgetés” a hallgató-nézővel, s csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül.

Az énekesnő „berobbanása” a hazai rock-pop szakmába, a kulturális életbe, felkavaró és megosztó volt egyszerre. Fanatikus rajongók és hangos elutasítók “övezték” pályáját, életét a média boncolgatta és tálalta, de a szakma nagyjai írtak hozzá és számára remek dalokat (többek közt: Presser Gábor, Geszti Péter, Novák Péter, Szenes Iván, stb.).
Oláh Ibolya mást akart: megfogalmazni, megérteni a körülötte kavargó világot, és saját dalokban adni át – merészen nyíltan, szabatosan – gondolatait, hiszen van miről beszélnie, többek sorsa az ő élete.
Ezen az estén, bátran és nyíltan vállalva önmagát „beszámol” a gyerekkoráról, a származásáról, az intézetről, a barátságról, a szerelmekről, a megtett útról, a kudarcokról, sikerekről, félelmekről, álmokról – a dalok, ha lehet, még mélyebbre visznek – Ibolyán túlra – az önvallomás-estében.
Az egyetlen hangszer, a „mindent tudó” zongora teszi lehetővé, hogy a nézők figyelme a szöveg és zene által megfogalmazott gondolatokra összpontosítson, éppen ezért a színházi eszközök is minimálisak, a színpadkép, a ruha, a világítás a személyes hangvételű „beszélgetést” szolgálja.

Az elhangzó dalok az énekesnő saját régi és új, zongorára hangszerelt művei, valamint, az est alapgondolatát erősítendő hangzanak el a “vendégdalok”, cigánydallamok, balladák, Kurt Weilltől, Bertold Brechtől, példaképektől, Szenes Ivántól, Presser Gábortól, Katona Kláritól.
IBOLYÁNTÚL
OLÁH IBOLYA ELŐADÓI ESTJE

Zongorán közreműködik: Furák Péter
Rendező: Vörös Róbert

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/ibolyantul-99988?fbclid=IwAR3LWU6HsmP2Z6FzLa2fIS_8JtlPzTO8rgoOiTHw172LSVyonixWxckDeMI