Örömhírrel szolgálhatunk a futás szerelmeseinek: 2019-ben nem kell szeptemberig várni Budapest egyik legrégebbi, szinte legendának számító sporteseményére, idén már áprilisban megelőzheted a Fogaskerekűt!

Kora ősz helyett ugyanis április 27-én rendezi meg a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a XII. kerület kedvenc terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt, ahol nem csak futva, hanem akár kerékpárral, vagy éppen túrázva is indulhatsz a Széchényi-hegy meghódításáért!

Az évek alatt ikonikussá vált családi sportnap elnevezése árulkodó. Célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a vonat. S bár az Előzd meg a Fogaskerekűt a vasútpálya 2014-es felújítása miatt 3 év szünetre kényszerült, 2017-ben a Hegyvidéki Sportközpont az önkormányzattal közösen megújult arculattal és új futamokkal (váltófutás és céges váltók) felélesztette a kerület egyik legrégibb múlttal rendelkező sporteseményét, így idén a 16. alkalommal mérheted össze erődet a fogassal, a már-már extrémnek számító útvonalon! Első hallásra persze nem tűnik nehéznek a feladat, de a valójában 325 m-es szintemelkedésű, körülbelül 4,5 km-es hegymenet még a legedzettebbeket is próbára teszi, mégis minden évben nevezők ezrei teljesítik a kihívást, kicsik és nagyok egyaránt! Tavaly például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyerek volt, családostól.

Az Előzd meg a Fogaskerekűt egy igazán különleges családi sportnap Magyarországon, hiszen Budapesten a jövőre 145 éve működő Fogaskerekű egyedülálló látványosság, a verseny útvonala pedig igazi kalandot tartogat minden résztvevőknek.

Gyere és mérd össze erődet a Fogaskerekűvel! Előzd meg futva vagy bringával és részesülj a 300 000 Ft összdíjazásból! A megmérettetés után azonban nem érdemes elszaladni, hiszen a színpadon változatos programokkal várunk, tombolával, táncházzal, és persze sztárfellépőkkel, a sport utáni kikapcshoz!

Április 27-én várunk mindenkit szeretettel. Előzzük meg együtt újra a Fogaskerekűt!

Online nevezés:
www.hegyvideksport.hu/jelentkezes/

További infók:http://hegyvideksport.hu/elozd-meg-a-fogaskerekut-2019/